Nyílt levélben bizonygatja Orbán Viktor, hogy nem is rasszista

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.26. 16:31

Nem hagyta szó nélkül a miniszterelnök, hogy egyik legrégebbi bizalmasa, Hegedüs Zsusza lemondott, és Geobbelshez hasonlította.

Nyílt levélben bizonygatja Orbán Viktor, hogy nem is rasszista

A hvg.hu írta meg kedd délelőtt, Csütörtökökön Hegedüs Zsuzsa szociológus lemondott a miniszteri megbízotti tisztségéről, Orbán Viktor legrégebbi tanácsadója, Hegedűs kedd reggel írta meg Orbán Viktorhoz címzett levelében, hogy egy „szégyenteljes megfogalmazás miatt” kell megszakítania a kapcsolatot, ugyanis szerinte a kormányfő Tusványoson elmondott beszéde „ellentmond az összes alapértékének”. Kiemelte azonban az ist, hogy annak ellenére hozta meg döntését, hogy a miniszterelnök „az eredeti felkérésében szereplő, teljes szabadságát sohasem korlátozta.”

Hegedüs igencsak  karcos nyelvezetet használt,, a szociológus Orbán Viktornak írt levelében úgy értékelte, hogy a miniszterelnök tusványosi beszéde

Geobbelsnek is tetszett volna.

Orbán Viktor aztán délutánra nyílt levélben válaszolt egykori bizalmasának, amit Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója tette közzé közösségi oldalán. A levél így szól:

„Kedves Zsuzsa!

Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi. Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva. Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem.”

NYITÓKÉP: Orbán Viktor/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek