Hiába vettek Győrben 1,5 milliárdért színpadtechnikát, valahogy minden koncerten pluszban fizetni kell érte

Szerző: Aradi Péter
2022.07.26. 11:17

Lehet, hogy nem a legokosabban elköltött 1,5 milliárd forint volt? Vagy valami más oka lehet?

Hiába vettek Győrben 1,5 milliárdért színpadtechnikát, valahogy minden koncerten pluszban fizetni kell érte

A győri Polgármesteri Hivatal kulturális osztályának legutóbbi üvegzseb-jelentése szerint 8,5 millióba került a városnak a Magna Cum Laude-koncert hang-, fény- és színpadtechnikai szolgáltatása.

A június 11-i koncerten, ahogy az ugytudjuk.hu is emlékeztet, Dézsi Csaba András polgármester is remekül szórakozott, nemcsak egyszerűen táncolt a közönségben, vagy szelfit kért a zenekartól, hanem színpadra állt velük,

és még énekelt és gitározott is.

A dolog azért érdekes, mert a város 2017-ben 1,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást költött színpadtechnikára éppen azért, hogy függetlenedni tudjon a külső piaci szolgáltatóktól.

A beszerzéskor, mint laptársunk írja, arról volt szó, hogy „a saját eszközök biztosítása a költséghatékonysághoz is hozzájárulnak”.

Most már kezd nagyon úgy kinézni a dolog, hogy az a 1,5 milliárd forint

nem a legokosabban elköltött pénz volt:

a tavalyi Slade-koncert hang-, fény- és színpadtechnikájára is majdnem 18 millió forintot költött a város.

Hajtó Péter fideszes önkormányzati képviselő, aki akkor még a városi színpadtechnikát üzemeltető Győr Projekt egyik vezetője volt, nem mellesleg pedig rendezvényszervezéssel foglalkozik, már akkor elmondta, hogy a város által 1,5 milliárdért megvásárolt technika nem alkalmas arra, hogy

a folyamatosan változó igényeket kiszolgálja,

mert mint magyarázta, inkább fix színpadhoz alkalmas eszközökről beszélhetünk.

A dolog annak fényében különösen bizarr, hogy a város súlyos pénzügyi gondokkal küzd: már az év eleje is spórolással indult a győri önkormányzatnál, de azóta az emelkedő rezsiárak miatt újabb költséglefaragásba kezdett a városvezetés, mivel üres a kassza.

A polgármester legutóbb egy gyerekfesztiválon viccelődött azzal, hogy szerezzenek már egy kis pénzt a gyerekek, mert fogytán van. 

NYITÓKÉP: Dézsi Csaba András / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek