Videó: koporsót vittek a Margit hidat elfoglaló tüntetők a parlament elé

Szerző: Kósa András
2022.07.25. 20:27

Jelképesen eltemették a demokráciát a kormányzati megszorítások ellen tüntetők hétfőn este Budapesten. Ezután a Nyugati pályaudvarhoz vonultak. Cikkünk frissül.

Videó: koporsót vittek a Margit hidat elfoglaló tüntetők a parlament elé

Pár százan mentek ki az ételfutárok által szervezett újabb kormányellenes demonstrációra – jelentette a helyszínről tudósítónk. A tömeg ahhoz azért elég nagy volt, hogy a Margit hidat lezárják, a villamosforgalmat azonban nem akadályozták. Ezután előkerült egy „Demokrácia” feliratú koporsó és négyen ezt vitték a vállukon a Kossuth térre.

Ezután páran a Nyugati pályaudvarhoz vonultak, míg néhányan ott maradtak a téren. A Nyugati téren sikerült megbénítani a körút forgalmát, majd ezt követően az Oktogon felé indultak a demonstrálók.

Fotó: Cserdi Dóra

Túl nagy szervezettséget már a Kossuth téren sem mutatott a demonstráció, egy megafon segítségével gyakorlatilag mindenki azt mondott, amit akart, valaki arról beszélt, hogy szeretné, ha húsz év múlva is lennének még tanárok és orvosok az országban, más azt mondta, egy kormányt még demokráciában is el lehet zavarni, ha a nép akaratát veszélyezteti.

Korábban kinyitották a koporsó fedelét és arra kérték a résztvevőket, hogy egy papírra írják le a saját történetüket és dobják be a koporsóba. Egy tüntető szerint felháborító, hogy a hétvégén Tusnádfürdőn Orbán Viktor narkósnak nevezte a tiltakozókat, „a miniszterelnöknek a saját környezetében kellene körülnéznie, ha narkóst akar látni”.

Elindultak a Nyugatihoz
Elindultak a Nyugatihoz Fotó: Cserdi Dóra

A pár száz tüntető körülbelül fele indult el a Nyugati pályaudvarhoz.

Fotó: Cserdi Dóra

Voltak, akik a Kossuth téren maradtak

Fotó: Cserdi Dóra

A tüntetés egyelőre békés, rendbontás nem történt, azt nem tudni, később mit szeretnének majd kezdeni a koporsóval.

NYITÓKÉP: Cserdi Dóra, Azonnali

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek