Kaposváron félpályás útlezárással tüntettek a kormányzati megszorítások ellen

Szerző: Kósa András
2022.07.25. 17:45

A demonstrációt a helyi MSZP szervezte, a többi párt közül az LMP csatlakozott.

Kaposváron félpályás útlezárással tüntettek a kormányzati megszorítások ellen

Atrocitás nélkül, korrekt rendőri biztosítással zajlott le a kaposvári tüntetés a kormányzati megszorítások ellen – írja laptársunk, a Kpsvr.hu. Kisebb fennakadásokat azért okozott a lezárás, hiszen a teherautók és a buszok már nem fértek el a szembejövő forgalom és a lezárást okozó kocsisor között.

Ennek ellenére mindenki türelmesen kivárta, míg tovább tud haladni,

dudálások csak a szimpátia kifejezésekor voltak hallhatók.

Árok Kornél szervezte a demonstrációt, aki az MSZP Kaposvár Városkörnyéki Szervezetének elnöke, így ők és az LMP csatlakozott a megmozduláshoz hivatalosan.

Fotó: Kpsvr.hu

A politikus elmondta, hogy a KATA átalakítása és a rezsi árak drasztikus emelése átlag feletti fogyasztás esetén, egyértelmű megszorítás a kormány részéről. Nem lehet egyik napról a másikra felforgatni több százezer ember és a családjaik életét. Kaposváron is több ezer embert érint a változás, ők most még nehezebb helyzetbe kerülnek. A tiltakozást folytatják, hamarosan jön a következő demonstráció – emelte ki Árok Kornél.

A tüntetésen részt vett Felder Frigyes, az LMP kaposvári önkormányzati képviselője. A zöld politikus elmondta, hogy Kaposváron már elkezdődtek a megszorítások korábban, hiszen a tömegközlekedés, a parkolás, illetve a szociális szolgáltatások térítési díjainak emelését egy hónapja szavazta meg a kaposvári Fidesz, ami jelentős terhet ró a kaposváriakra.

Fotó: Kpsvr.hu

Mint mondta, hazudik a kormány, mikor adócsalóknak minősíti a KATA-s vállalkozókat, hiszen teljesen törvényesen adóztak. Felder nem ért egyet azzal, hogy az átlagembert sarcolja a kormány, eközben pedig a multiknak adókedvezményt biztosít. Nem a háború árát, hanem a Fidesz elhibázott neoliberális gazdaságpolitikájának költségeit fizettetik meg az emberekkel.

NYITÓKÉP: Kpsvr.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek