Lezárult Szerbia egyik legrejtélyesebb gyilkossága, a bíróság szerint a férj ölte meg az ismert énekesnőt

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.24. 16:30

A szerb Jelena Krsmanovićot futás közben gyilkolták meg. Az eset évekig lázban tartotta az országot, az énekesnő férjéből gyakorlatilag celeb lett. A férfi a Balkán egyik legnézettebb valóságshow-jába is bekerült, de pár nap játék után kihívták, majd letartóztatta a rendőrség. A férj közös kislányukat használta alibiként.

Lezárult Szerbia egyik legrejtélyesebb gyilkossága, a bíróság szerint a férj ölte meg az ismert énekesnőt

Jelena Krsmanovićot hat éve gyilkolták meg Belgrád külvárosában. A fiatal szerb énekesnő ügyében ezen a héten hozott döntést a bíróság.

Túl hamar telefonált

A nő eltűnéséről férje, Zoran Marjanović értesítette a hatóságokat. Marjanović 2016. április 2-án azzal hívta fel a rendőrséget, hogy a felesége eltűnt, miközben Belgrád külvárosában, a borcsai Duna melletti ösvénynél kocogott.

A férfi akkor állította, hogy a közös ötéves lányukkal elkísérték Krsmanovićot a helyszínre, majd egy darabig követték is őt. Marjanović azt mondta továbbá, mivel egy több kilométeres szakaszról van szó, a felesége egy idő után eltűnt a szemük elől.

A férj azonban alig egy órával azután jelentette az eltűnést, hogy állítólag utoljára látta a feleségét, a rövid időre tekintettel pedig gyanút fogott a rendőrség. A hatóságok 48 órás őrizetbe vették Marjanovićot, ezután viszont elengedték – írja az index.hr.

Az édesanya holttestét egy nappal a bejelentés után találták meg egy ösvény közelében lévő csatornában. A boncolást végző orvosok arra jutottak, hogy Krsmanovićot brutálisan megverték, a nőt kilencszer ütötte fejbe a gyilkosa, majd bedobta a csatornába. A sajtóértesülések szerint az énekesnő tüdejében vizet is találtak, így az orvosok feltételezése szerint a halálát fulladás okozta.

Valóságshow-ból a rendőrségre

A helyi sajtó ezután hónapokig nem engedte el a 33 éves édesanya meggyilkolásának ügyét, rendszerint felületet biztosítottak a férjnek, akiből médiaceleb lett, a nő halálából pedig gyakorlatilag reality show-t gyártottak.

Szó szerint is.

A férj 2017-ben bekerült a Balkán egyik legnézettebb valóságshowj-ába. Néhány nap után viszont, mint írják, azt közölték Marjanovićcsal,ha nem hagyja el a műsort, elveszti lánya felügyeleti jogát. Pár órával később pedig letartóztatták a férfit.

Marjanović ezután szabadlábon védekezhetett, péntek reggel viszont bűnösnek találta a bíróság, és

40 év börtönbüntetésre ítélték.

NYITÓKÉP: Pink televizija/Zadruga képernyőfotó

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek