A világ összes rettegnivalóját felsorolta Orbán, csak azt nem, ami épp előtte van

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2022.07.23. 14:26

A miniszterelnök Magyarország történetének talán legmelegebb napján sem tartotta a legküzdendő akadályok között említeni a klímaválságot, szemben a fajilag tiszta Európával természetesen.

Nem szeretném túl sokat húzni a szót: Orbán Viktor szokása szerint most is kissé fasisztoid beszédet mondott, ezúttal Tusványosi közönségét elvarázsolva gondolataival a veszélyes fajkeveredésről, a határok jövőbeli megvédéséről a más fajúakkal szemben, a nyugati világ 2030-as megdőléséről, és persze az igazságtalan magyar sorsról, ami miatt hamarosan benyújtjuk a számlát. 

Tényleg nehéz ezen mit elemezni, Orbán a negyedik kétharmaddal zsebében halad tovább a megkezdett úton, amiben lassan Magyarország a normalitás egyetlen szigete.

A miniszterelnök tisztán és világosan elmondta, milyen elképesztően égető problémákkal kell megküzdeni a következő években: a demográfiai válsággal, a nyugat hanyatlásával, a migrációval, a genderkérdéssel és persze a háborúval. Valamiféle terve mindenre van, kivéve a genderre, de azt ha jól értem, a magyar agy eleve nem veszi be szerinte (olyannyira, hogy ő sem magyarázta el most sem, mit ért gender alatt), a többiből ugye vagy ki kell maradni, vagy át kell venni a hatalmat, vagy ilyesmi.

Érdekes, hogy a sok-sok probléma mellett a világ dolgaira mindig gyorsan reagáló tábornok annyira belemerült az európai faj védelmébe a problémák sorolásakor, hogy nem vett észre egy apróságot, amit ha már a saját testszagától, a gyöngyödző homlokából, és az egyre ritkásabb levegőtől nem vesz észre, akkor legalább a környékén lévő valamelyik politikus okostelefonjáról láthatna.

Ez itt:

Fotó: Azonnali

Szóval Magyarországon épp több településen vízhiány van, valószínűleg Orbán tusványosi beszédjének napja épp az ország történetének eddigi legmelegebb napja. Eltűnt gyakorlatilag   Vekeri-tó, a Velencei-tó centikre van attól, hogy minden idők legalacsonyabb vízszintjével dolgozzon. Az előrejelzések szerint ez a rekordhőség nem lesz sokáig rekordhőség, vagy legalább is gyakrabban jönnek olyan időszakok, mint az elmúlt napok.

A miniszterelnöknek sikerült akkora európai víziót kicsapnia az asztalra a következő négy, de inkább nyolc évre, amiben konkrétan csak arról nem beszélt, ami körülötte van. Ez sok dologra utalhat, de egyik sem jó: a legrosszabb az, ha Orbán Viktornak egyszerűen tényleg nem tűnik fel a már szemünk előtt zajló sivatagosodás.

Egy kicsit kevésbé rossz, ha feltűnik neki, de a változékony időjárással magyarázza. Talán az a legkevésbé rossz, ha tisztában van ezekkel, de egyszerűbb fajvédeni és a magyarok lecseréléséről beszélni.

Az első két esetben ugyanis a magyar miniszterelnök hülye, amivel azért nehéz vádolni a miniszterelnököt, úgyhogy marad a harmadik verzió. Ez is elég rossz, de legalább van mögötte logika: Orbán konteók ellen sokkal szívesebben harcol, mint ilyen hülye tudományos humbugokkal, ez jól látszott már a koronavírus-járvány alatt is, amiben akkor érezte magát először otthon, amikor az egészet le tudta egyszerűsíteni annyira, hogy a magyarok végre kiülhetnek sörözni.

A klímaválság viszont sajnos nem konteó.

Csak emögé nem lehet odarakni a kilincsorrú brüsszelieket, a háborún nyerészkedő Sorost, a Gonosz Háttérhatalmat, ami szerint túl sok fehér ember van Magyarországon.

A politika persze kommunikáció, és azt is megértem, hogy a saját nézőközönségét jobban zavarná, ha fekete férfival dugna a lánya, mintha minden nyáron hetekig teherautó hozná neki a vizet, de azért reméljük, hogy erre is létezik valami olyan stabil titkos terv, mint a 2030-as hatalomátvételre.

Hozzászólnál? Vitáznál? Válaszolnál? Írj!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek