Videó: Botticelli képéhez ragasztották magukat olasz klímaaktivisták az Uffiziben

Szerző: Kósa András
2022.07.22. 20:39

Az olasz klímavédő csoport szerint ez csak az első volt a hasonló akcióik sorában, kifejezetten a múzeumokat fogják célba venni.

Videó: Botticelli képéhez ragasztották magukat olasz klímaaktivisták az Uffiziben

Kisebb zűrzavart okozott a világhírű firenzei Uffizi képtárban, amikor olasz klímaaktivisták Sandro Botticelli A tavasz című festményéhez ragasztották magukat. Pontosabban a festményt gondosan óvó üvegfelülethez. Az esetről beszámoló Guardian szerint a három fiatal jegyet vásárolva,

egyszerű látogatóként ment be a múzeumba,

majd egyszer csak ragasztót vettek elő a táskájukból és ketten odaragasztották a tenyerüket az üveghez, miközben a harmadik társuk az Ultima Generazione olasz klímavédő csoport transzparensét vette elő.

Ezután a fiatalok azt kiabálták, hogy ma már nincsenek olyan tavaszok, mint Botticelli idejében, mert semmit nem teszünk a klímaváltozás megakadályozásáért, a világot éhínség, hőhullámok sújtják.

A közönség persze lelkesen fotózta és videózta az eseményt, a biztonsági személyzet egy tagja rövid tanakodás után egyszerűen letépte a két fiatal tenyerét a képről, majd atrocitás nélkül kivezették őket. Sem a festménynek, sem a tüntetőknek nem lett semmi baja, de mint az aktivisták ígérték, a jövőben kifejezetten múzeumokban szerveznek majd hasonló akciókat.

NYITÓKÉP: Ultima Generazione Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek