Ritka kincset rejtett a lefoglalt rejtélyes orosz luxusjacht

Szerző: Kósa András
2022.07.21. 21:01

Némi jogi huzavona után Fidzsiről San Diegóba került az egyelőre tisztázatlan tulajdonosi hátterű orosz luxusjacht, az Amadea, az amerikai hatóságok pedig egy ritka értékes kincset találtak a fedélzetén.

Ritka kincset rejtett a lefoglalt rejtélyes orosz luxusjacht

Egy valódi Fabergé tojást találtak annak a luxusjachtnak a fedélzetén, amit az Oroszország elleni szankciók keretében Fidzsin foglaltak le a hatóságok amerikai kérésre. Az Amadea nevű hajó pontos tulajdonosa nem ismert, de az biztos az amerikai hatóságok szerint, hogy valamelyik orosz oligarcha tulajdona, így jogosan foglalták le.

A járművel némi jogi huzavona után végül Fidzsiről San Diegóba hajóztak, ahol az amerikai hatóságok alaposan átkutatták, ekkor bukkantak a világszerte is nagy ritkaságnak számító ékszerre. A hírt a Guardian szerint Lisa Monaco amerikai legfőbb ügyész-helyettes közölte, aki azt is bejelentette, már milliárd dolláros értékben foglaltak le vagyontárgyakat orosz oligarcháktól – csak magának az Amadeának az értékét 300 millió dollárra teszik egyébként.

A Fabergé tojásokat Peter Carl Fabergé francia származású ékszerész készítette 1885 és 1917 között III. Sándor és II. Miklós orosz cárok részére, összesen 52 darabot, Ezek közül azonban több elveszett, így ma már csak 21 darab van belőlük orosz tulajdonban.

NYITÓKÉP: Worldhistory.org

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek