Két gyerek felett kedvezményes a gáz ára, egy új kedvezményt is bejelentett a kormány

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.21. 10:14

A rendelet is megjelent.

Két gyerek felett kedvezményes a gáz ára, egy új kedvezményt is bejelentett a kormány

A kormány csütörtökön közölte, hogyan változik az áram és gáz ára augusztus 1-től. Az átlagfogyasztást villanynál 2523kWh/év-nél, gáznál pedig 1729 m³-nél határozták meg, a két érték alatt, mint írják, nem növekszik a rezsi ára.

Hozzáteszik, az átlagfogyasztás felett viszont lakossági piaci árat vezetnek be. Ez a villanynál 70,10 forint/kWh, gáznál pedig 747 forint/m³.

A gázfogyasztóknál megmarad a nagycsaládosok kedvezménye, így egy háromgyerekes családnak 2329m³-ig kedvezményes a gáz, és minden további gyermek esetén 300m³-rel emelkedik a limit  – írják.

A Portfolio szerint egy új kedvezményt is bejelentettek. Németh Szilárd ismertetése alapján, ha a társasházaknál egy mérő van, és erről nyilatkozik is a társasház, akkor albetétesenként felszorzódik a kedvezmény mértéke. A rezsibiztos csütörtök reggeli rendkívüli bejelentésével párhuzamosan a kormány is kihirdette a Magyar Közlönyben az új szabályokat.

(Cikkünk frissülhet.)

NYITÓKÉP: Németh Szilárd Facebook-oldala

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek