Novák Katalin aláírta a KATA módosításáról szóló törvényt

2022.07.18. 19:00

A köztársasági elnök a közösségi médiában jelentette be a döntését.

Novák Katalin aláírta a KATA módosításáról szóló törvényt

„Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam” - kezdte hétfő esti Facebook bejegyzését Novák Katalin. 

A frissen megválasztott köztársasági elnök a poszt szerint „alaposan megvizsgálta és megfontolta az elfogadott törvényt, ahogy a hozzá érkezett észrevételeket is” de nem talált olyan okot, ami miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulniaés úgy véli, hogy a törvényhozói szándék célja „aligha vitatható” .

„Érzékelem ugyanakkor a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás. Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket” - írta a politikus, azt azonban nem részletezte, hogy a kormány milyen segítséget kellene, hogy nyújtson a bajba jutott vállalkozóknak.

Helyette viszont kiemelte, hogy „válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség” hozzátéve, hogy államfőként ebben a szituációan nem fog akadályt gördíteni az országgyűlés elé.

Mindeközben már ötödik napja tartanak a KATA módosítása elleni tiltakozások: ma reggel futárok blokkolták a forgalmat a Margit hídon, majd a tüntetők a képviselői irodák felé indultak, de messzire nem jutottak mert az olimpiai parknál már rendőrsorfal várta őket.

NYITÓKÉP: Novák Katalin Facebook

Papp Éva Orsolya
Papp Éva Orsolya Az Azonnali.hu munkatársa

A szerző az Azonnali munkatársa.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek