Minden ellen tiltakozott a Kutyapárt, hogy minden legyen jobb

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.15. 18:11

Folytatódott a katások ellehetetlenítését eredményező törvénymódosítás elleni tiltakozás. A tegnapihoz hasonlóan ma is a Magyar Kétfarkú Kutyapárt hirdette meg az Erzsébet-híd elfoglalását. Munkatársunk ezúttal is a helyszínen volt.

Minden ellen tiltakozott a Kutyapárt, hogy minden legyen jobb

(Cikkünk frissül!)

A kutyák ezúttal nem aprózták el, tüntetésüket „Legyen minden jobb! – Hídfoglaló tüntetés minden ellen” címmel tartották. A rendezvény tegnapi ad hoc jellege ma is dominált. A szervezők felhívása szerint „továbbra is bárki felszólalhat és elmondhatja véleményét a kormány intézkedéseivel szemben”. A hídon nem csak harag és tiltakozás, de buli és ingyen hajvágás is volt. 

Az MKKP azt is ígérte: „bejelentik, hogy bejelentenek valamit”.

21:40: A hidat továbbra is lezárva tartják a tüntetők. A rendőrök egyelőre nem tesznek semmit. Ezúttal is inkább bulihangulat uralkodik, mint mindent elsöprő népharag. A táblákból, transzparensekből, graffitikból azonban kiderül: a tiltakozóknak bőven van okuk rá, hogy dühösek legyenek.  

20:28: „Úgy tűnik, hogy elfoglaltuk a hidat” - jelentették e a színpadról. A tömeg most teljes egészében elállja az utat az Erzsébet-hídon.

20:20: Nem csak a színpadon van teljes szólásszabadság. Egy molinón üzenni lehet a kormánynak.

20:15: Egy minden bizonnyal katás fodrász úgy döntött, hogy, ha az új törvény más úgyis tönkreteszi, jótékonykodik egyet a hídon, és ingyen hajvágást hirdetett. 

20:10: Itt úgyse jössze át!

20:05: Katát elvehetik, Zsuzsit nem adják!

19:57: Döme Zsuzsanna (Suzi), és Kovács Gergő, a Kutyapárt két vezetője röviden szóltak a tüntetőkhöz. Elmondták, hogy ma is bárki beszélhet a színpadról, aki szeretne. Suzi szerint elképzelhető, hogy "egy ponton" teljesen lezárják a hidat,

„de előbb elengedjük a NER-es csávókat a balatoni nyaralóikba.”

Szerintük az lenne a legjobb, ha minden ellenzéki párt elfoglalna egy hidat. Hozzátették: nem akarnak sokat beszélni, mert már fáradtak, de az azért jó lenne, ha lemondana már a kormány. A rövid szózat után indul a buli a hídon.

19:25: A tüntetők megkezdték a híd birtokba vételét, de vannak még járható sávok. 

19:15: A hídhoz érkeznek a kata-tüntetések elmaradhatatlan szereplői, az ételfutárok is. 

19:05: Az Erzsébet-hídnál lassan gyűlnek a hídfoglalók és a rendőrök is.

 

19:00: A Kutyapárt egyelőre tartja magát meghirdetett ígéreteihez. Megérkezett a sör!

18:40: A színpadról más szól a zene, és megjelentek a tüntetési kreatívipar alkotói is. 

18:25: Megérkezett a Kutyapárt legendás színpada. 

18:10: A kutyások autója a hídon ragadt, de nem tudják elvinni, mert már mindenki ivott valamit. Nagy nehezen sikerült találni valakit a jelenlévők közül, akinek van jogsija, és a szondát is megússsza, ha volán mögé ül.

18.00: Egyelőre gyülekeznek a hídfoglalók, tudósítónk szerint nagyjából ötvenen lehetnek jelen.

Nyitókép: Cserdi Dóra/Azonnali

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek