„Hajrá, Fradi!” – köszöntötték a Kremlben a győri önkormányzati képviselőt

Szerző: Pintér Bence
2022.07.15. 16:41

Balla Jenő győri civil önkormányzati képviselő bothúzó világbajnokságon járt Szibériában, de Moszkvába is benézett.

„Hajrá, Fradi!” – köszöntötték a Kremlben a győri önkormányzati képviselőt

Bothúzó világbajnokságon járt Oroszországban, Jakutföldön Balla Jenő, aki a győri közgyűlésben az Összefogás Győrért civil szervezet független képviselője – derült ki a GyőrPlusz pénteki számából. A versenyen főleg az oroszok taroltak, de magyar dobogós helyezés is született.

Élményeiről így számolt be:

„Kísérőprogramként a nap-éj egyenlőség ünnepét is megtartották mintegy százezer ember részvételével. Jól éreztükmagunkat, jurtában laktunk, s különleges ételeket kóstolhattunk meg, a jakut specialitások igazán finomak. Láttam a Léna szikláit, amelyek a világörökség részei. Egy lélegzetelállító gleccserhez is elvittek a vendéglátóink”

A képviselő nem csak a szibériai Jakutszkban járt, hanem átutazóban Moszkvában is:

„Moszkvában, a Vörös téren sétálva megdöbbenve tapasztaltam, hogy egyáltalán nincs turista, csak orosz szót lehetett hallani. A háborúról senki sem beszél, a harcokról nem írnak az újságok, nem tudósítanak a televízió- és rádiócsatornák. A háború hatása egyáltalán nem érzékelhető Oroszországban, persze változások vannak. A McDonald’s étteremnek például már más a neve, viszont ugyanazokat a termékeket lehet kapni. A Prada üzlet bezárt, de a Gucci nyitva van”

– nyilatkozta.

Balla elmesélte a lapnak, hogy rubellel mindent meg lehet vásárolni a boltokban, tapasztalata szerint semmiben sem szenvednek hiányt a helyiek. 

”A Kremlben is szívélyesen fogadtak bennünket. Amikor megtudták, hogy magyarok vagyunk, Hajrá, Fradi! felkiáltással köszöntöttek minket”

– zárul az élménybeszámoló.

NYITÓKÉP: Balla Jenő

FOTÓ: ugytudjuk.hu

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek