Még nem adták fel a katások, hétvégén folytatódnak a tüntetések

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.14. 17:05

Szombaton és vasárnap is várható tüntetés a fővárosban.

Még nem adták fel a katások, hétvégén folytatódnak a tüntetések

Hétvégén folytatódnak a tüntetések az új katatörvény ellen. Vasárnap 17 órától „Tüntetés - Szolidaritás Mindenkivel!” címen várható egy esemény a Hősök terén.

„Fideszes és ellenzéki együtt vonuljon utcára! Gyertek rendvédelmisként, eü. dolgozóként, tanárként, katásként, kis- és nagyvállalkozóként, egyszerű alkalmazottként, bolt- és étteremtulajdonosként, a rezsicsökkentés szigorításának áldozataként! Gyertek, ha változást szeretnétek, mert átvert, kisemmizett, semmibe vett a rendszer! Szolidaritás Mindenkivel! Gyertek magyarként! A békés tüntetés mindenfajta ellenzéki politikustól mentes!”  – írták a vasárnapi tüntetés szervezői.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom Mohácsi Kossuth köre szombaton 17 órakor szervez tüntetést többek közt a katások miatt „ÉBREDJ MAGYARORSZÁG! CIVIL TÜNTETÉS AZ ORBÁNI HAZUGSÁGOK ELLEN ÉS AZ ORBÁN-ÁLDOZATOK MELLETT” címen a budapesti Jászai Mari térre. Csütörtökre pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hirdette meg a „Hídfoglaló túlórázás az Erzsébet hídon” demonstrációt.

Egyébként már augusztus 20-ra is létrehoztak egy eseményt „Tüntetés a KATA-sok ellehetetlenítése ellen” címen, a demonstrációra több mint 6000-en reagáltak eddig. 

Mint korábban írtunk róla, szerdán ezer-kétezer ember tüntetett a Kossuth téren a módosítás ellen. Kedd reggel pedig úgy ezren jelentek meg a parlament előtt.

NYITÓKÉP: Aradi Péter/ Azonnali

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek