Nagyjából kétezren mentek el a második KATA-tüntetésre

Szerző: Kósa András
2022.07.13. 19:03

A felszólalók hoztak némi közhelyet, de érkezett egy levél is egy futártól, akit nem engedett el a fideszes főnöke.

Nagyjából kétezren mentek el a második KATA-tüntetésre

Ezer-kétezer ember tüntetett szerda este a Kossuth téren a KATA módosítása ellen. Az eleve nem túl lelkes tüntetőket Pára-Kovács Imre azzal taszította még nagyobb apátiába, hogy a magyar történelemben úgyis a „békés fasiszta korszakok” jellemzőek, ha valami jó történik, az a kivételt erősítő szabály csak, szóval senki ne csodálkozzon. Tompa Andrea író azt mondta, a törvényt megszavazta képviselők is élvezik az adózási formát választó vállalkozók szolgáltatásait.

Ésik Sándor ügyvéd. a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője azt mondta, a KATA ellehetetlenítése miatt ismét eljön majd a kockás füzetben vezetett bevételek kora, és ha pusztán növelték volna a KATA terheit, azt akár el is fogadták volna.

Szabó-Szontágh Luca színész szerint a kormány célja, hogy féljenek a KATÁ-val adózók is. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke közhelyektől hemzsegő beszédében azt mondta, „eddig is ne tovább”, majd a Momentum másik képviselője, Bedő Dávid kimondta a minden tüntetés halálát jelentő mondatot:

„Addig leszünk itt, amíg ezt a törvényt vissza nem vonják!”

A tüntetésen felolvasták egy ételfutár levelét is, aki nem mert eljönni, mert a munkáltatója fideszes és kirúgná.

A levélíró szerint most könnyen elveszítheti megélhetését. A tüntetésen megjelent pár dudáló motoros futár is, de ők hamar elhagyták a teret, amikor kiderült, hogy igazoltathatják azokat, akiknek a motorján rendszám van.

A tüntetés a várt módon folytatódott: a tömeg egy része újra közlekedést bénít, a Nyugati téren állították meg a forgalmat, a villamos síneit is elzárták. Egyesek szerint ott már nagyjából háromezer ember van.

KÉPEK: Kósa András

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek