Érzelmileg bántalmazott egy 15 éves lányt a szombathelyi kéziklub elnöke

2022.07.13. 14:34

Pődör Zoltánt a Magyar Kézilabda Szövetség is elmarasztalta viselkedése miatt.

Érzelmileg bántalmazott egy 15 éves lányt a szombathelyi kéziklub elnöke

Június 22. határozatában a Magyar Kézilabda Szövetség elmarasztalta a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető elnökét, Pődör Zoltánt – írja testvérlapunk, az Ugytudjuk.hu. Mint az a testület közzétett indoklásában olvasható:

Pődör sportszakemberhez méltatlan módon járt el, érzelmileg bántalmazva ezzel a 15 éves Marton Jázmint.

Az ügyvezető megsértette az MKSZ Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatát, ezért fegyelmi vétséget követett el, ami miatt 350 ezer forint megfizetésére kötelezték.

Lapunk úgy értesült, hogy a sportoló édesapja a serdülő csapat egy vesztes meccse után írt egy Facebook-posztot, amelyben többek között arról írt, hogy az ügyvezető elnök végig sem nézte a szerinte lélektelennek mutatott játékot.

Pődör másnap azonnali hatállyal menesztette a posztoló lányát, a kiskorú Jázmint. Majd értesülésünk szerint az erről szóló dokumentumot feltöltötte az Egyesület zárt Facebook-csoportjába.

„Jázmin 8 éves kora óta egészen mostanáig edzett az SZKKA-ban. Nagyon szerette a társait, akiktől most az ügyvezetői határozat szerint tiltva van. Komoly lelki traumát okoztak neki azzal, hogy így kitették a csapatból, napok át vigasztalhatatlanul sírt. Hiába kértük, az elnök akkor sem változtatta meg a döntését. Mivel nem vagyunk makulátlanul elégedettek az elsőfokú határozattal, így benyújtjuk a fellebbezést, amitől súlyosabb döntést remélünk"

 – nyilatkozta Marton Zsolt, Jázmin édesapja. 

Megkeresték Pődör Zoltánt is, aki telefonban nem akart reagálni az Etikai Bizottság döntésére, azt kérte, a kérdéseket emailben tegyék fel, egyelőre nem válaszolt, ahogy a klub tiszteletbeli elnöke, a fideszes Hende Csaba sem.

Korábban is volt balhé

2020. július 31-én az SZKKA ügyvezetője által is jegyzett közleményt kapott szerkesztőségünk, amelyben az állt, hogy a gyanú szerint az Aréna Savaria öltözőjének ablakán keresztül valaki felvételt próbált meg készíteni az utánpótlás korú lány kézisekről.

Az eset kapcsán a gyanúsítottat a kézilabda klub nyomására azonnal elbocsátották az önkormányzati tulajdonú cégtől. 

A rendőrség később az ügyben bűncselekmény hiányában szüntette meg a nyomozást. 

Farkas Bazsi / Ugytudjuk.hu
Farkas Bazsi / Ugytudjuk.hu Az Ugytudjuk.hu főszerkesztője

Az Ugytudjuk.hu főszerkesztője.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek