Karácsony Gergely is megszólalt a tüntetések és fennakadások miatt

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.12. 13:30

A főpolgármester szerint brutális adóemelésről van szó.

Karácsony Gergely is megszólalt a tüntetések és fennakadások miatt

„Megértem a tüntetők dühét. A kormány - minden ígéretét megszegve - statáriálisan, egy nap alatt, érdemi felkészülési idő nélkül akarja átalakítani a mikrovállalkozók legnépszerűbb adózási formáját” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A főpolgármester szerint brutális adóemelésről van szó. „Az adóév közben többszázezer embernek emelkedik ötszörösére az adóterhe, miközben persze a Fidesz oligarchiái továbbra is extraprofitot zsebelhetnek be a kaszinóikból” – tette hozzá.

Karácsony posztjában megjegyzi, hogy a szerinte érthető és indokolt tiltakozás miatt Budapest közlekedése az elmúlt órákban jelentősen lelassult. „Munkatársaink mindent elkövetnek azért, hogy a szabad politikai véleménynyilvánítás az elkerülhetetlennél nagyobb fennakadást ne okozzon a városban. Kérem, és köszönöm a budapestiek megértését és türelmét!” – írta.

Mint beszámoltunk róla, körülbelül ezren jelentek meg a Parlament előtti Kossuth téren kedden 10 órakor. A demonstrálok a kata szabályainak módosítása ellen tüntetnek. A résztvevők 11 óra körül elfoglalták a Margit hidat, ahol így beállt a forgalom. Délutánra az Erzsébet híd egy részét is bevették a demonstrálók. Amennyiben kedden elfogadják a kakatörvény módosítását, több százezer ember megélhetése kerülhet veszélybe szeptembertől.

NYITÓKÉP: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek