Az amerikaiak drónnal kilőtték az Iszlám Állam szíriai vezetőjét

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.12. 16:08

Maher al-Agal volt felelős az Iszlám Állam Irakon és Szírián kívüli hálózatainak fejlesztéséért.

Az amerikaiak drónnal kilőtték az Iszlám Állam szíriai vezetőjét

Amerikai légitámadásban vesztette életét az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai vezetője, aki a fegyveres csoport első öt vezetője között van - jelentette be kedden az amerikai hadsereg a Reuters szerint.

A Belaaz News izraeli hírforrás szerint a légicsapást ma az északnyugat-szíriai Dzsimdahtis mellett hajtották végre. A hadsereg szerint az ISIS-vezér kiiktatása akadályozza a terrorista csoport további támadásainak tervezését és végrehajtását.

Nem ez az amerikaiak egyetlen akciója azelmúlt időszakban. Az amerikai hadsereg szerint a múlt hónapban végrehajtott rajtaütés eredményeképpen őrizetbe vették az Iszlám Állam fegyveres csoport állítólagos legfelsőbb vezetőjét és bombagyártóját.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága közleményben közölte, hogy most Máher al-Akkál halt meg egy dróntámadásban Szíria északnyugati részén, egy közeli hozzátartozója pedig súlyosan megsérült.

„Ezt a műveletet alaposan megtervezték a sikeres végrehajtás érdekében. Az első elemzés azt mutatja, hogy nem voltak polgári áldozatok"

- írja az idézett forrás.

Elmondták azt is, hogy al-Akkál volt felelős az Iszlám Állam Irakon és Szírián kívüli hálózatainak fejlesztéséért.

NYITÓKÉP: Robert Sullivan/Flickr Commons

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek