A „meleglobbi” nem, de a migránsozás zöld lámpát kapott az óvodákban

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.12. 11:00

„Szia! Ferkó vagyok, »szuper erő«. Feladatom, hogy megállítsam azokat a főgonoszokat, akik országunkba szeretnének bejutni.”

A „meleglobbi” nem, de a migránsozás zöld lámpát kapott az óvodákban

„Védjük meg a gyerekeinket” – bár időközben erőteljesebbé vált a kormány háborús narratívája, a Fidesz-KDNP egy egész kampányt húzott fel a választások előtt a - szerintük - óvodákba belopódzó „melegpropagandára” miatt.

Nos, nagyon úgy néz ki, hogy Magyarországon egészen addig nem probléma egy gyerek ideológiai formálása, amíg az azonosul a kormánypártok nézeteivel és retorikájával.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság nemrég „Külföldiek és idegenrendészek” címen írt ki rajzpályázatot óvodások és általános iskolások számára

– tették közzé az oldalukon

A versenyben három kitalált „idegenrendész” munkáját lehetett feldolgozni. „Szia! Ferkó vagyok, »szuper erő«. Feladatom, hogy megállítsam azokat a főgonoszokat, akik országunkba szeretnének bejutni. Én ellenőrzöm a külföldieket, hogy minden rendben legyen” – áll az egyik fiktív alak bemutatkozójában

„Idén első alkalommal az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság rendvédelmi szervvé alakulásának 3. évfordulója alkalmából rajzpályázatot írtunk ki óvodások és általános iskolások számára „Külföldiek és idegenrendészek” címmel, melyre mintegy 50 pályamunka érkezett be a meghirdetett három kategóriában. A beérkezett rajzok elbírálását öt tagú szakmai zsűri végezte. Az értékelő bizottság nem csak idegenrendészeti, hanem művéseti szempontokat is figyelembe vett. A pályamunkák kiértékelésében külsős szakértőként Pintea Aliz Ráhel festő-restaurátor szakértelmével segített” – írták.

A közzétett díjazott munkák többek közt a kerítést, és csupa mosolygós határrendészt ábrázolnak. Ez az alkotási szabadságba bár bőven belefér, nem biztos, hogy a magyar határoknál valóban ekkora a boldogság. Mint nemrég írtunk róla, nevetséges fizetésért keresnek új határvadászokat. 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek