Aknásítja az ukrán hadsereg a Belarusz határhoz közel területeket

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.10. 16:15

Nem tudni, Belarusz fog-e támadni, de úgy tűnik, az ukránok erre számítanak.

Aknásítja az ukrán hadsereg a Belarusz határhoz közel területeket

Az ukrán hadsereg megkezdte a fehéroroszországi határterületek aknamentesítését, amelyről külünböző felvételek is megjelentek, amelyek a közösségi médiában keringenek.

Szergej Najev altábornagy, az Ukrán Fegyveres Erők egyesített haderejének parancsnoka ma azt mondta, hogy

folyik a veszélyesnek titulált területek elaknásítása és a mérnöki kerítések felépítése.

Videók már szombaton is megjelentek különböző Telegram-csatornákon, amely azt mutatták be, ahogy az ukrán fegyveres erők katonái aknásítottak utakat és vasúti síneket a fehérorosz határvidéken, de hivatalos megerősítés csak vasárnap érkezett.

A videók alapáján látható a védekezésre való felkészülés a Novaja Rudnia határátkelő környékén folyok, az ukrán-belarusz határon.

Bár Lukasenka elnök többször is kijelentette, hogy a belarusz hadsereg nem fog támadni, szakértők nem zárják ki, hogy Vlagyimir Putyin elnök egyre erősebb nyomást helyezzen szövetségesére. Mindazonáltal Lukasenka jól tudja, hogy amennyiben engedne Putyinnak ebben, az az országa lakossága körében rendkívül népszerűtlen lépés lenne.

NYITÓKÉP: HH58 via Wikimedia Commons (CC-BY-SA-4.0)

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek