Pihenőparkot hoznak létre a lezárt budai alsó rakparton

Szerző: Aradi Péter
2022.07.08. 12:35

A területet amúgy is lezárták volna, szóval most csak megpróbálják élvezhetőbbé tenni.

Pihenőparkot hoznak létre a lezárt budai alsó rakparton

„A Lánchíd felújítása miatt ideiglenesen le kellett zárni a budai alsó rakpart egy részét, de hogy ne heverjen parlagon a teljes lezárt terület, ezért civil szervezetekkel közösen

pihenőparkot hozunk létre”

jelentette be Karácsony Gergely, főpolgármester.

A Lánchíd felújítása egyébként, mint írja, a tervek szerint zajlik: átépítik a budai hídfőnél a partközeli – a rakparti forgalom mellett eddig hozzáférhetetlen – szerkezeti részeket, illetve kijavítják az acélszerkezeten lévő hibákat.

Emiatt aztán

várhatóan augusztus közepéig

ideiglenesen lezárták a közúti forgalom elől a budai alsó rakpartot a Halász utca és a Döbrentei tér között.

„Ez egyben egy lehetőség, hogy ha csupán néhány hétre is, de a pesti alsó rakpart tavalyi kísérletének folytatása után visszaadjuk a városlakóknak az ideiglenesen funkciótlan területet. A növények például már meg is érkeztek, várunk benneteket is” – osztotta meg Facebookon a polgármester.

Itt az Azonnalin heves vita alakult ki a rakpart jövőjével, és úgy általában a városi közlekedéssel kapcsolatban. Volt szerzőnk, aki szerint a rakpart lezárása

hadüzenet az autósok,

a szabadság és a levegő ellen.

Volt, aki ennél higgadtabban fogalmazott, és azt mondta, bár támogatja a pesti alsó rakpart funkciójának átalakítását, úgy gondolja, hogy ennek jelenlegi előkészítettsége, társadalmi megágyazottsága és támogatottsága egyszerűen nem látszik elégségesnek ahhoz, hogy ez sikeres projekt legyen.

A vitába beszállt a főpolgármester kabinetfőnöke, Balogh Samu is, aki egyébként várostervező.

Ő azt írta, a főváros szándéka pontosan az volt, hogy vita induljon a dologról, aminek a vége egy gyalogos pesti alsó rakpart lehet.

„A pesti alsó rakpart jövőjéről szóló vitában nem szabad engedni, hogy csak és kizárólag

a közlekedés legyen szem előtt.

Hiszen annyi minden másról is szólhat Budapest talán legszebb pontjának fejlesztése, mint hogy milyen forgalomtechnikai kialakítás szolgálja legjobban a város életét” – írta Balogh.

Benned nem maradt még valami ezzel kapcsolatban? Ha vitáznál vele, csak bátran!

NYITÓKÉP: Karácsony Gergely / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek