Továbbra is szabadlábon van a Böjte-otthonok pedofíliával vádolt exnevelője

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.07. 19:01

Az ügyészségnek nem tetszik, hogy csak harminc évet kapott a vádlott.

Továbbra is szabadlábon van a Böjte-otthonok pedofíliával vádolt exnevelője

A csíkszeredai ügyészség fellebbezést nyújtott be, miután múlt héten a bíróság alapfokon harminc év szabadságvesztésre ítélte a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik nevelőjét, aki közel tíz éven keresztül követhetett el nemi erőszaktól kezdve szexuális abúzuson át számos bántalmazást több rábízott kisgyerekkel szemben. Az ügyről részletesen, tényfeltáró cikkünkben itt írtunk

Az ügyészség bár az Azonnali megkeresésére még nem reagált, a Transtelexnek Dragoș Chiriac főügyész azt közölte, hogy nem áll módjában részletekkel szolgálni a fellebbezés okaival kapcsolatban.

Az Átlátszó Erdély továbbá azt írja, hogy az ügyészség még nem írta meg a fellebbezéshez az indoklást.

Ugyanakkor K. Sz. elítélt szabadlábon van, az ellene zajló eljárás során mindvégig szabadlábon védekezhetett. Arra a kérdésre nem válaszolt az ügyészség, hogy K. Sz. az egész fellebbviteli szakaszban szabadlábon maradhat-e.

A csíkszeredai bíróság a jelenleg 35 éves K. SZ.-re 24 bűncselekmény miatt együttesen 87 év és hat hónap börtönbüntetést szabott ki, 12 vádpontban pedig megállapította a bűncselekmény elévülését. A bíróság halmazati büntetésként 30 éves szabadságvesztésre és 790 ezer lej kártérítés megfizetésére ítélte a volt nevelőt.

NYITÓKÉP: Szent Katalin Gyermekotthon Kászonimpér/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek