Lemondott Boris Johnson

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.07. 14:07

Addig miniszterelnök maradna, amíg a Konzervatív Párt nem választ új vezetőt.

Lemondott Boris Johnson

Boris Johnson lemondott pártja vezetői pozíciójából és miniszterelnöki tisztségből – írja a Times. Mint hozzáteszik, Johnson addig ügyvivő miniszterelnök maradna, amíg a Konzervatív Párt nem választ új vezetőt.

A politikus beszédében elismerte, hogy „senki sem nélkülözhetetlen”, és hozzátette, „szomorú”, hogy feladja „a világ legjobb munkáját”. Az új pártvezető megválasztásáról jövő hétre ígért konkrétumokat.

Johnson az elmúlt időszakban több botrányba kereveredett. Mint megírtuk, a sorozat a partygate-ként elhíresült incidenssel kezdődött: 2021 novemberében ugyanis kiderült, hogy a Johnson-kormány a szigorú járványügyi szabályok ellenére több bulit tartott.

Tovább borzolt a kedélyeken, hogy az elmúlt hetekben Neil Parish parlamenti képviselő legalább kétszer munka közben nézett pornót a telefonján. Az eset miatt végül  június 6-án bizalmi szavazást tartott Johnson ellen a párt alsóházi frakciója.

Egy június végi zaklatási-ügy miatt pedig lemondott Chris Pincher frakcióvezető-helyettes, Johnson korábbi főtanácsosa. A miniszterelnök ezt követően vesztette el a képviselői támogatását.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek