Videó: így vadászott emberekre a koppenhágai támadó

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.04. 08:14

A dán rendőrség közlése szerint három halálos áldozatot követelt a koppenhágai Field’s bevásárlóközpontban vasárnap este történt történt lövöldözés, további három sérült pedig kritikus állapotban van.

Videó: így vadászott emberekre a koppenhágai támadó

A rendőrség egy 22 éves dán férfit tartóztatott le gyanúsítottként. A gyanúsított indítékai egyelőre nem ismertek. Soren Thomassen rendőrfőnök azonban nem zárta ki, hogy terrortámadás történt. A hatóságok a jelenlegi információk birtokában magányos elkövetőről beszélnek.

A felvétel tanúsága szerint a támadó egy puskából nyitott tüzet vasárnap este fél hatkor. Az egyik szemtanú elmondása szerint tíz lövést hallott. „Végigrohantunk a bevásárlóközponton, végül egy vécében kötöttünk ki. Az apró helyiségben tizenegyen zsúfolódtunk össze rettegve”  - számolt be élményeiről a BBC szerint Isabelle.

A támadásról készült megdöbbentő felvételen látható, hogy a támadó a lövöldözés után elégedetten sétál a fegyverével a folyosón, miközben a hangszórókból a szokásos plázazene szól. 

NYITÓKÉP: A támadó fegyverrel a kezében

FOTÓ: Egy szemtanú felvétele

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek