Hugyagon megválasztották a Megoldás Mozgalom első önkormányzati képviselőjét

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.04. 13:50

A mintegy 800 lelkes Nógrád megyei településen vasárnap tartottak időközi választásokat, amelyen elsőként jutott mandátumhoz Gattyán György 2021. végén alapított pártja.

Hugyagon megválasztották a Megoldás Mozgalom első önkormányzati képviselőjét

Hugyagon azért kellett előrehozott választást tartani, mert az önkormányzat mintegy 350 millió forintnyi unióstámogatással nem tudott elszámolni. Miután az ügyre fény derült, a polgármester lemondott, és „anyagi megfontolásból Németországban vállalt munkát.”

A falu többek közt szociális bérlakások építésére és felújítására, valamint óvodafelújításra kapott EU-s forrást, ám de ezekből szinte semmi nem valósult meg, így a pénzt is vissza kell fizetniük.

A polgármesteri posztot egy független jelölt, Baranyai Béla nyerte el, maga mögé utasítva nem csak a fideszes indulót, de a korrupciós ügyet felgöngyölítő képviselőt, Lovas Ilonát is, akit az ellenzéki erők támogattak.

A hugyagi időközi választás igazi kuriózumát az adja, hogy most jutott be először önkormányzati testületbe a Megoldás Mozgalom egyik jelöltje. Sopotnik László

a négy mandátumot szerzett képviselő közül a második legtöbb szavazatot kapta.

A Megoldás Mozgalom az áprilisi országgyűlési választásokon 1,04 százalékot szerzett.

NYITÓKÉP: Sopotnik László

FOTÓ: A Megoldás Mozgalom Facebook-oldala

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek