7000 tonna lopott ukrán gabonával bukott le egy orosz hajó

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.04. 09:46

Az ukránok szerint újabb eset bizonyítja, hogy az oroszok a megszállt területekről gabonát exportálnak.

7000 tonna lopott ukrán gabonával bukott le egy orosz hajó

Az ország ankarai nagykövete azt közölte, hogy a török vámhatóságok feltartóztattak egy orosz teherhajót, amely a megszállt területekről szállított gabonát – írja a Euronews. Elmondása szerint a török hatóságok értesítették az akcióról. A Zhibek Zholy nevű hajó Bergyanszkból indult, és a törökországi Karasu kikötőjében tartóztatták fel.

Az oroszok ugyan rendre tagadják, hogy a megszállt területekről gabonát exportálnak, ám ezúttal éppen a zarizzsjai régió Moszkva által kinevezett vezetője, Jevhen Balitszkij jelentette be, hogy „több hónapos késedelemmel elhagyta az első hajó a bergyanszki kereskedelmi kikötőt.

7000 tonna gabona tart baráti országok felé".

A gyanút többek közt az keltette fel, hogy a hajó egy szakaszon kikapcsolt nyomkövetővel közlekedett a tengeren. Az még nem tisztázott, hogy a rakományt Karasuban akarták kipakolni, vagy a Boszporuszon keresztül máshová tervezték szállítani.

A Zhibek Zholy kazah tulajdonosa azt viszont elismerte, hogy a hajót egy orosz cég bérelte ki.

NYITÓKÉP: Illusztráció

FOTÓ: Pixnio/Luigi Crespo

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Van még itt cikk a témában

Kommentek