Letartóztattak egy afgán férfit a szabadkai lövöldözés miatt

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.03. 12:30

A rendőrség még nem zárta le az ügyet.

Letartóztattak egy afgán férfit a szabadkai lövöldözés miatt

A szerb belügyminisztérium szabadkai munkatársai elfogtak egy afganisztáni állampolgárt a szombati szabadkai lövöldés miatt. Mint közölték, a férfi a gyanú szerint részt vett a szerb-magyar határ közelében történt konfliktusban, és bűnös lehet emberölés és emberölési kísérlet miatt – írja az N1.

A gyanúsítottat 48 órás őrizetbe vették, ezután pedig előállítják a szabadkai főügyészségre. A rendőrség azt közölte továbbá, hogy ezzel még nem zárták le az ügyet.

A Szabadka külterületén található Makova sedmica településen szombat délelőtt fegyveres összecsapás volt több menekült között. A sajtóhírek eltérnek az áldozatokról, az N1 azt írja a belügyminisztérim közleménye alapján, hogy egy migráns belehalt sérüléseibe, heten pedig súlyosan megsérültek.

Vladimir Cucić szerb menekültügyi biztos szombaton az N1-nek megerősítette, hogy fegyveres konfliktus volt szerb-magyar határnál, de mint akkor közölte, nem tudják, mi okán alakult ki a konfliktus, és felelőtlenség lenne azt feltételezni, hogy csempészet áll a háttérben. Hozzátette: meg kell várni a rendőrségi vizsgálat befejezését.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons/ Srđan Popović

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek