Bruttó 400 forintos bérkiegészítés óránként: nevetséges fizetésért keresik a határvadászokat

Szerző: Kósa András
2022.07.02. 19:44

Orbán Viktor nemrég jelentette be, hogy szeretné megerősíteni a határvédelmet és új határőrizeti egységeket felállítani. Bruttó 260 ezer forintos fizetésért már jelentkezhetnek is az érdeklődők.

Bruttó 400 forintos bérkiegészítés óránként: nevetséges fizetésért keresik a határvadászokat

„Fegyveres biztonsági őrök” lesznek valójában azok a „határvadász” egységek, amiknek a felállításáról a héten Orbán Viktor beszélt a parlamentben és a Kossuth Rádióban is. Eszerint Pintér Sándor belügyminiszternek két-négy ezer fős alakulatot kellene rövid határidőn belül felállítania, mert nő a migrációs nyomás a határokon.

A Police.hu honlapján már meg is jelent a felhívás. Eszerint viszont nincs szó semmilyen különleges egység felállításáról, aki „határvadásznak” jelentkezne, az munkajogilag „fegyveres biztonsági őrként” szolgál majd.

A bérezés pedig enyhén szólva is messze van a vonzótól:

az alapbér bruttó 260 ezer forint, ezt bruttó 400 forintos órabér egészíti ki, ha valaki ténylegesen a határnál szolgált valamint éjszakai műszak esetén éjszakai pótlék.

Ezen kívül jár évi bruttó 200 ezer forint cafetéria, valamint „egyéni érdekeket figyelembe vevő munkaidő szervezés”.

Mindehhez vállalni kell, hogy a jelentkező a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területén dolgozik.

Az alacsony bér azért is érdekes, mert egyelőre nem sikerült megállítani az elvándorlást a rendőrségtől, a veszélyhelyzet és a felmondási tilalom megszűnése után június elején kapásból 299 rendőr távozott a testülettől és a hírek szerint Benkő Tibor korábbi honvédelmi miniszternek is azért kellett többek között távoznia, mert nem volt képest megoldani a honvédség humánerőforrás problémáit.

NYITÓKÉP: Wikipedia

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek