Korrupciós vádak, helyi Fidesz belháború: feloszlatta magát a képviselőtestület Derecskén

Szerző: Kósa András
2022.07.01. 13:31

Derecske Fideszes polgármesterével szemben öt képviselő, köztük fideszesek is súlyos vádakat fogalmaztak meg, de konkrétumok nélkül. Jöhet az időközi választás a településen.

Korrupciós vádak, helyi Fidesz belháború: feloszlatta magát a képviselőtestület Derecskén

Éles Vitával kísért területi ülésen döntött úgy a derecskei önkormányzat, hogy feloszlatja magát és ezáltal új választásokat írnak majd ki a kisvárosban. A Debreciner cikke szerint a Hajdú-Bihar megyei településen azután mérgesedett el a hangulat, hogy a kilenc tagú képviselőtestületből öten (köztük két fideszes)

súlyos vádakat fogalmaztak meg egy beadványban

Bordán Szabolcs polgármesterrel szemben. Ezek között szerepeltek konkrétan meg nem nevezett korrupciós ügyek, a megingott bizalom a polgármesterben, a nem megfelelő tájékoztatás és a korábbi jegyző önhatalmúlag történő eltávolítása.

Bordán Szabolcs szerint

antidemokratikus, hogy konkrétumok nélkül vádaskodnak ellene,

de az előterjesztők azt mondták, nem kötelesek külön indokát fűzni a képviselőtestület feloszlatását célzó javaslatukhoz, amit többségükkel élve napirendre is vetettek.

A polgármester ezután azt kérte, egy zárt ülést követően döntsenek, mert ezen eddig nem ismertetett információkat tárna a képviselőtestület elé, de ezt az indítványát elutasították. Végül az öt előterjesztő szavazatával átment a javaslat, ami ellen Bordán Szabolcs, és a fideszes alpolgármester szavazott nemmel,

Érdekeség, hogy két további, a Fidesz színeiben megválasztott képviselő nem vett részt a szavazáson.

NYITÓKÉP: Bordán Szabolcs, Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek