Meghalt Schlecht Csaba, Simicska Lajos egykori bizalmasa

2022.06.30. 12:43

Schlecht Csabát mára virradóra érte a halál.

Meghalt Schlecht Csaba, Simicska Lajos egykori bizalmasa

Elhunyt Schlecht Csaba. Az Azonnali információi szerint Simicska Lajos egykori bizalmasát, a Fidesz korai korszakának egyik legfontosabb háttéremberét mára virradóra, álmában érte a halál. Schlecht Csaba két éve kapott agyvérzést, azóta már megrendült egészségi állapottal élt.

Schlecht Csaba a Fidesz korai időszakától kezdve a párt holdudvarának egyik meghatározó figurája, Simicska Lajos bizalmasa volt. A kilencvenes években jelentős szerepet vállalt a Fidesz körüli gazdasági birodalom alapjainak lerakásában.

Közös vállalkozása volt többek közt cégben volt Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Kövér Szilárddal (Kövér László testvérével), Stumpf Jánossal (Stumpf István testvérével), és a később a NAV élére került Vida Ildikóval is. Neve akkor vált közismertté, amikor a Népszabadság 1998-ban tényfeltáró cikket közölt arról, hogy 1995-ben összesen 13 Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek, két évvel később pedig a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Őket a magyar hivatalok később éveken keresztül hiába keresték, így nem is tudták behajtani a cégeken köztartozásaikat.

Schlecht Csaba akkor került ismét reflektorfénybe, amikor 2015-ben, miután Simicska szembefordult Orbánnal, őt nevezte ki a Lánchíd Rádió főszerkesztőjévé. 2017 novemberétől a Magyar Nemzet főszerkesztője is volt, egészen a rádió megszűnéséig, illetve a lap kormányközeli tulajdonba kerülésééig. Vezetése alatt a két orgánum a korábbinál lényegesen függetlenebb, objektívabb hangvételű volt.

NYITÓKÉP: Schlecht Csaba Facebook/Zimon András

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől
Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek