Három drónt ad ingyen Ukrajnának az Erdoğan család egyik gyára

Szerző: Fekő Ádám
2022.06.28. 11:24

Törökország hivatalosan nem ad fegyvert Ukrajnának, de a török elnök nélkül nem valószínű, hogy ez összejött volna.

Három drónt ad ingyen Ukrajnának az Erdoğan család egyik gyára

Három drónt is felajánlott ajándékba Ukrajnának a török Baykar dróngyártó, miután közösségi gyűjtéssel összegyűlt a pénz az interneten a vásárlásokra: a cég úgy döntött, nem fogadja el a pénzt a három vágyott Bayraktar drónért – írja az EUracvit.

A cég Twitteren jelentette be az ukrán frontra küldött drónokat, amik annyira népszerűek lettek Ukrajnában, hogy még dal is született róluk, miután több orosz tüzérségi rendszert és páncélozott járművet is meg tudtak velük semmisíteni.

A Baykar közleményében azt kérte, „az összegyűlt pénzt inkább Ukrajna küszködő népének utalják át.”

A bejelentés tökéletesen mutatja Törökország pávatáncát az orosz és az ukrán fél között: bár hivatalosan soha nem adott segítséget Ukrajnának, a Baykar cég egyik véletlenül épp Recep Tayyip Erdoğan veje, Selçuk Bayraktar, a másik pedig Bayraktar testvére. Ők aligha dönthettek volna így a török elnök jóváhagyása nélkül.

Egyes szakértők szerint Ukrajna továbbra is kap török ​​harci drónokat, amit Ankara soha nem erősített meg.

Mindeközben Törökország továbbra is blokkolja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását az ott élő kurdok miatt, amivel minden valószínűség szerint újra jó pozíciókat járhat ki magának Európában.

KIEMELT KÉP: Bayhaluk / Wikimedia Commons

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek