Keresztbe tett Kálmán Olga férjének és a „Fidesz-MSZP-DK nagykoalíciónak” is Baranyi Krisztina

Szerző: Kósa András
2022.06.24. 16:09

Tovább folyik a médiaháború Ferencvárosban.

Keresztbe tett Kálmán Olga férjének és a „Fidesz-MSZP-DK nagykoalíciónak” is Baranyi Krisztina
„Polgármesteri vétót emelek azok ellen a döntések ellen, amelyek bedarálják és pártkifizető-hellyé teszik a ferencvárosi független médiát”

- írta ki nemrég közösségi oldalára Baranyi Krisztina.

A ferencvárosi polgármester azt vétózta meg, hogy a helyi médiacég élére a DK országgyűlési képviselője, Kámán Olga férje, Hoffmann György kerüljön.

Az ügy előzménye, hogy a a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft.-t irányító Hagymási Zoltán május 27-i hatállyal bontotta fel a 9 magazint vezető Vágvölgyi B. András munkaszerződését. Az Index szerint arra hivatkozva, hogy

májusban Vágvölgyi B. András öt napig nem jelent meg a munkahelyén

és szabadságot sem kért, pedig a munkaszerződésében az áll, hogy munkáját a szerkesztőségben köteles végezni.

Baranyi Krisztina ezt viszont nem fogadta el, és – Fidesz-MSZP-DK nagykoalíciót említve – utólag azt írta, Hagymási Zoltán már a Fidesz alatt is a helyi tévé vezetője volt, Torzsa Sándor, az MSZP-DK közös frakció vezetője pedig már korábban is kifogásolta a lap tartalmát.

Emiatt a lap beszámolóját sem fogadták el, a Fidesz helyi szatellit szervezete pedig a Kilences című magazin teljes megszüntetését akarta elérni.

Ezután szerdán közgyűlésen Baranyi Krisztina arra tett javaslatot, hogy

„a Majtényi László által vezetett szakmai bizottság javaslata alapján kiválasztott főszerkesztőt átlátszó ürüggyel kirúgó cégvezetőt mentse fel a testület, Vágvölgyi B. András kerüljön vissza a helyére. Javaslatomat erősítette a teljes szerkesztőség nyilatkozata, miszerint mindannyian felállnak, ha ez nem történik meg”.

A képviselők Hagymási Zoltánt felmentették ugyan, de a helyére meg is választották Hoffmann Györgyöt, Kálmán Olga férjét.

„Ő nem volt jelen az ülésen, a többi jelölttel szemben nem lehetett tőle kérdezni. Kinevezték ugyan Vágvölgyi B. Andrást tartalomfejlesztési igazgatónak (több kérdésre sem derült ki, hogy ez a pozíció mit takar), de egyúttal új főszerkesztői pályázatot is kiírtak. Ennek eredményéről már nem a Vágvölgyi pályázatát 2020-ban elbíráló, Majtényi László vezette szakmai bizottság, vagy más pártfüggetlen zsűri, hanem a képviselők pártalkuja dönt”

– írta a polgármester.

Ezt vétózta meg most Baranyi Krisztina, így az ügy ismét a közgyűlés napirendjére kerül. Igaz, ha még egyszer többséget kap a szerdai felállás, akkor már Baranyi Krisztina sem tud ellene mit tenni.

NYITÓKÉP: Hoffmann György Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek