Kémkedhetnek a kameráikkal – kitiltotta Berlin egyes részeiről a Teslákat a német rendőrség

Szerző: Kósa András
2022.06.23. 22:23

A német tiltás nem sokkal azután jön, hogy Kínában is hasonló korlátozást vezetett be a kommunista párt.

Kémkedhetnek a kameráikkal – kitiltotta Berlin egyes részeiről a Teslákat a német rendőrség

Nem közelíthetik meg és parkolhatnak a német szövetségi rendőrség épületei közelében a Tesla járművei – ezt maga a rendőrség erősítette meg egy közleményben a Newsweek szerint.

A döntés oka, hogy a járművek mindegyike

több nagy felbontású kép készítésére és továbbítására alkalmas kamerával rendelkezik,

ez pedig a Landeskriminalamt szerint felveti annak gyanúját, hogy az autók „adatbiztonsági kockázatot jelentenek a rendőrség alkalmazottai, objektumvédelme és bármely harmadik fél (értsd: járókelő) számára”.

A rendőrség szerint egyértelmű, hogy a Tesla járművek használói nincsenek tisztában azzal, hogy akaratlanul is milyen képeket rögzítenek és ezeket hova továbbítják.

A döntés azért is érdekes, mert márciusban maga Elon Musk tulajdonos nyitotta meg a Tesla új gyárát Berlinben 5,5 milliárd dolláros beruházással.

Mint a Newsweek megjegyzi, ez már

a második ilyen intézkedés a Teslával szemben,

nemrég – július elseji hatállyal – a Sárga-tenger partján fekvő Csinhuangtao városból tiltották ki a Teslákat, mivel a Kínai Kommunista Párt ott tartja majd egyik konferenciáját és szintén attól tartanak, hogy a Tesla járműveivel kémkedne utánuk.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek