Indul (sőt már tart is) a fesztiválszezon, ezekre a koncertrekre menj el!

2022.06.25. 14:20

Két év szünet után végre tömegesen felejthetünk el koncerteket akár délután is!

Indul (sőt már tart is) a fesztiválszezon, ezekre a koncertrekre menj el!

Idén annyira visszatér a fesztiválszezon, hogy a VOLT-ról például le is maradtunk. Szerencsére még nincs vége sem a szezonnak, sem a nyárnak, sőt: a következő pár hétben tulajdonképpen majdnem minden hétvégén elmehetünk valahova mulatozni. Mivel mi itt az Azonnalinál visszafogott úriemberek vagyunk egytől egyig, ezért koncerteket is ajánlunk. Főleg azért fontos ez, mert bár fesztiválból sok van, az azért nem annyira egyértelmű, hol kapunk jó zenét is. De félre a tréfálkozással, íme a nyári zeneajánlónk! (Igen, tudjuk, hogy vannak még ezeken kívül is fesztiválok a nyáron, de azokat elfelejtettük.)

Richie Hawtin @ Balaton Sound, július 2.

A Balaton Sound most már egyáltalán nem próbál eklektikus fesztiválnak tűnni, úgyhogy mi sem próbálunk nem tutira menni: a német technoisten Richie Hawtin már nagyon sokszor volt itt is, viszont mivel közbejött a covid, most már érdemes akár csak külön érte is elutazni Zamárdiba.

John Newman @ EFOTT, július 15.

Az ország leginkább egyetemi fesztiválja biztosra megy John Newmannel, biztosan lehet énekelni vele, hogy “can you love me again”, és ennyi nagyjából elég is a végleg Velencére települt fesztiválnak, ahol egyedüliként mellesleg a magyar politikai pártok ifisátrain is röhöghetünk kicsit koncertek előtt.

Dua Lipa @ Sziget, augusztus 10.

Teljesen felesleges valamiféle ellenkulturális bulit keresni már a Szigeten, úgyhogy maradjunk a habkönnyű popzenénél: a koszovói származású 26 éves énekesnő másodszorra tér vissza az ország legnagyobb fesztiváljára, és úgy tűnik, továbbra sem pukkad ki a jelenség. Az abszolút értelemben vett modern popsztár egyszerre csinál koncertet, műsort és divatbemutatót. Szerencsére jó dalai is vannak, és még nagyobb szerencsére utána stabilan át lehet menni a Colosseumba szeletelni.

Oranssi Pazuzu @ Fekete Zaj, augusztus 17.

Szerkesztőségünk jelentős része szereti valamilyen formában a metált, és legyünk őszinték, abból fesztiválszinten nem állunk túl jól idén nyárra, főleg az idén is elmaradó Rockmaraton hiányában. Az ország leghangualtosabb fesztiváljai közt szereplő Fekete Zaj viszont kedvez a sznobériának: végre Magyarországon is fellép a mondjuk stoner-black metalként definiálható finn Oranssi Pazuzu, ami végre szabadtéren is kielégítheti a gonoszság iránti vágyunkat.

Alle Farben @ SZIN, augusztus 26.

Az ország továbbra is legbarátságosabb fesztiválját már csak a helyszín miatt is érdemes megnézni, de Alle Farben érkezésével ezúttal van még egy indok is. A német elektronikus zenész kicsit xanaxos hangulatú zenéjére épp jól búcsúztahatjuk el a nyarat.

KIEMELT KÉP: Alexas_Fotos / Pixabay

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek