Repülővel utaztatja az ajándék lövészpáncélosokat Ukrajna felé Ausztrália

Szerző: Fekő Ádám
2022.06.20. 11:02

A NATO-ban már elavult fegyvernek számítanak, de rengeteg van belőlük raktáron.

Repülővel utaztatja az ajándék lövészpáncélosokat Ukrajna felé Ausztrália

Videón örökítették meg, ahogy az ausztrál felajánlású M113AS4 lövészpáncélosok repülővel távoznak az országból, hogy hamarosan Ukrajna birtokába jussanak Rzeszówon keresztül.

Az M113-asok az USA és szövetségesei legnagyobb darabszámban rendszerben tartott lövészpáncélosai voltak az 1980-as évekig, de a legtöbb országban már modernebb típusokra cserélték őket. Raktáron viszont rengeteg van belőlük, az USA eddig kétszázat, Dánia, ötvetnet, Litvánia huszat, Portugália tizenötöt, Ausztrália pedig tizennégyet küldött.

Ezek akár arra is alkalmasak lehetnek, hogy pótolják az ukrán fél többszázas veszteségét.

Oroszország napokon belül épp három hónapja rohanta le Ukrajnát, az nagyjából naponta változik, épp melyik fél kerülhet ki jobban a konfliktusból. Szigorúan politikailag persze, ugyanis a helyzetnek eddig tényleg csak vesztesei vannak: Oroszország elszigetelődött, a gazdasága romokban, miközben Ukrajnából már milliók kényszerültek otthonuk elhagyására.

KIEMELT KÉP: Stratcom Center / Twitter

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek