Időközi választások: ahol van Fidesz, ott simán győzött

Szerző: Fekő Ádám
2022.06.20. 09:06

Hat településen vasárnap egyetlen ellenzéki párt indított egyáltalán saját jelöltet: a Mi Hazánk.

Időközi választások: ahol van Fidesz, ott simán győzött

Összesen hat magyar településen tartottak időközi önkormányzati választást különböző okok miatt Magyarországon. Ha valaki nem akar feleslegesen sokat olvasni, akkor elég, ha annyit tud, hogy a Fidesz továbbra is tarol, ahol hivatalosan is jelen van, miközben a hat választáson egyetlen másik párt jelölt még indulót, az is a Mi Hazánk volt.

Részletesebben: 

  • A képviselőtestület feloszlása miatt Dánszentmiklóson tartottak választást, itt a fideszes Sipeki Zsolt nyert simán 59,54 százalékkal, csak két független kihívója volt.
  • Szigethalomban haláleset miatt választottak képviselőt, itt az Összefogás Szigethalomért Egyesület képviseletében nyert Körmendy Zsófia 60,42 százalékkal, kihívója egy független volt, illetve a Mi Hazánk is indított jelöltet.
  • Marcaliban lemondott egy egyéni választókerületi képviselő, a helyére a fideszes Miszi Zsuzsanna került 56,42 százalékkal, ellene csak a Marcali az Otthonunk Egyesület indított jelöltet.
  • Kisjakabfalván szintén lemondott egy képviselő, a helyére csak függetlenek indultak, Evetovicsné Takács Zsuzsanna 40,63 százalékkal nyert, ez amúgy összesen 26 szavazatot jelent.
  • Pilisjászfalunak független polgármestere lesz az előző lemondása után, 54,53 százalékot kapott Borsó András. Két kihívója volt, ők sem párttagok.
  • Méhkeréken lemondás miatt indított polgármestert a Fidesz, Tát Margit 68,57 százalékkal győzte le két független kihívóját.

KIEMELT KÉP: A Fidesz választási plakátja 1990-ből

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek