ENSZ: 7,5 millióan hagyták el Ukrajnát

Szerző: Fekő Ádám
2022.06.18. 16:58

Az elmúlt ötven évben nem volt olyan esemény, ami miatt többen menekültek volna el egy országból.

ENSZ: 7,5 millióan hagyták el Ukrajnát

Az ukrajnai háború február 24-i kitörése óta több, mint 7,5 millió ember hagyta el Ukrajnát az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbizottsága szerint, közülük 5,1 millióan tartózkodnak jelenleg Európában.

Nem mindenki menekült külföldre: további 7,1 millió ember kényszerült elhagyni otthonát, a becslések szerint nagyjából 15,7 millióan szorulnak humanitárius segítségre, ami alapján ez lehet az egyik legnagyobb menekültválság, amit valaha is láthattunk: az elmúlt ötven évben nem volt olyan válság, ami miatt többen hagytak volna el egy országot.

A szervezet szerint 4509 ukrán civil halt meg (294-en gyerekek), további 5585 pedig megsebesült. A halottak közül 1747 férfi és 1166 nő van, 124 lány és 129 fiú.  További 41 elhunyt gyermek és 1302 felnőtt nemét nem tudták megállapítani.

Magyarországra nagyjából 600 ezer menekült érkezett, ez sokkal magasabb szám, mint például a 2015-ben érkezetteké.

KIEMELT KÉP: Aradi Péter / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek