Putyin azt állítja, nehéz szívvel támadta meg Ukrajnát

Szerző: Aradi Péter
2022.06.17. 15:55

Az orosz elnök a szentpétervári gazdasági fórumon mondott hosszú beszédet.

Putyin azt állítja, nehéz szívvel támadta meg Ukrajnát

Az orosz elnök június 17-én, pénteken hosszú beszédet tartott, amiben mindenért, például a magas inflációért is a Nyugatot és főleg az Egyesült Államokat hibáztatta. Egy hosszú felvezető után tért csak rá a háborúra.

Vlagyimir Putyin azt mondta, Oroszország döntése, hogy elindítja az általa csak különleges katonai műveletnek nevezett támadást, nehéz volt, de nem tehettek mást,

hiszen rájuk kényszerítették.

Putyin azt állítja, hogy az a célja, hogy megvédje a népüket a kelet-ukrajnai Donbaszban, mert szerinte ott népirást végeztek az ukránok.

Ha valaki arra számított volna, hogy Putyin talán tesz valamilyen jelzést, hogy a harcok előbb-utóbb véget érhetnek, annak nagyot kellett csalódnia.

Az orosz elnök ugyanis azzal folytatta, hogy a különleges hadművelet

minden célját meg fogják valósítani

annak ellenére is, hogy a Nyugat fegyverrel pumpálja Ukrajnát.

Hogy mik ezek a célok, az senkinek nem világos, egyesek szerint még magának Putyinnak sem. Oroszország február 24-én elvileg azzal a céllal indított teljeskörű inváziót Ukrajna ellen, hogy „nácitalanítása” illetve, hogy fegyvertelenítse.

A háború óta folyamatosan gyűlnek a bizonyítékok, hogy az oroszok

sok esetben civileket gyilkolnak.

A bucsai mészárlás miatt az ENSZ közgyűlése, bár csak szimbolikus jelentősége van, fel is függesztette Oroszország tagságát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában, köztük Magyarország szavazatával.

Az utóbbi időben egyre több ország minősíti népirtásnak az orosz agressziót. Mint írtuk, legutóbb az ír parlament szavazta meg, hogy az orosz hadsereg népirtást követett el Ukrajnában.

A magyar Országgyűlés még a választások előtt fogadott el határozatot, amiben elítéli az orosz agressziót, Orbán Viktor pedig (ha némi hezitálás után is), elítélte a bucsai mészárlást. Megválasztása óta Novák Katalin köztársasági elnök is többször nyilatkozott úgy, hogy

az orosz agresszió elfogadhatatlan.

NYITÓKÉP: Kreml

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek