Videó: felrobbant egy fontos gázvezeték a legnagyobb orosz gázmezőn

Szerző: Kósa András
2022.06.16. 11:36

Egyelőre nem tudni, milyen hatással lesz ez akár az orosz, akár a nemzetközi gázellátásra, Urengojból több vezeték is jön nyugatra, ebből az egyik Kárpátaljára és Magyarországra is.

Videó: felrobbant egy fontos gázvezeték a legnagyobb orosz gázmezőn

A NEXTA belarusz független hírcsatorna arról közölt felvételetek, hogy Szibériában, Jamali-Nyenyecföldön felrobbant a Gazprom egyik 1400 milliméter átmérőjű gázvezetéke Urengojnál.

Ez a legnagyobb orosz gázmező, így egyelőre nem tudni, milyen következményei lesznek a robbanásnak az orosz vagy akár a nemzetközi gázellátásra. Urengojból több vezeték is jön nyugatra, ebből az egyik Kárpátaljára és Magyarországra is.

Az Offshoretechnology.com energetikai szakportál szerint az egyik 4451 kilométer hosszú vezeték szállítja a gázt Kárpátaljára, fele részben a Gazprom, fele részben az ukrán állami gázipari vállalat, a Naftogaz tulajdona.

NYITÓKÉP: Chursaev13, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek