Az orosz Dumában visszavonnák a posztszovjet államok függetlenségének elismerését

Szerző: Kósa András
2022.06.15. 16:34

Jevgenyij Fjedorov, az orosz parlament alelnöke hibátlan logikával próbálja kicselezni a NATO-t.

Az orosz Dumában visszavonnák a posztszovjet államok függetlenségének elismerését

Észtország, Lettország és Ukrajna függetlenségét elismerő nyilatkozat visszavonására tett javaslatot az orosz törvényhozásnak az állami Duma alelnöke. Jevgenyij Fjedorov szerint ezzel el lehetne érni a két balti állam (Litvánia valamiért kimaradt) kizárását a NATO-ból, illetve véglegesen megakadályozni Ukrajna taggá válását, hiszen a függetlenségi deklaráció visszavonásával a három ország területe „vitatott státuszú” lenne a nemzetközi jogban, így pedig biztosan nem lehetnének a NATO tagállamai.

A katonai védelmi szervezet elkötelezettségét a Baltikumot illetően egyébként leginkább az jelzi, hogy éppen ma jelentették be, hogy ezer német katona érkezik a három országba összesen, a NATO jelenlétét erősítendő.

NYITÓKÉP: duma.gov.ru/Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek