Bravúr: magyar képviselő miatt coming outolt élőben az egyik legismertebb szlovák műsorvezető

Szerző: Kósa András
2022.06.13. 14:45

Gyimesi György az Egyszerű Emberek Pártja képviselője szeretné megtiltani, hogy a szlovák középületekre szivárványos zászlót tehessenek ki.

Bravúr: magyar képviselő miatt coming outolt élőben az egyik legismertebb szlovák műsorvezető

„Meleg vagyok, mi gondja van velünk?” – kérdezte váratlanul élő adásban a TA3 szlovák hírtelevízió műsorvezetője Gyimesi Györgytől, az Egyszerű Emberek Pártja (OL’aNO) parlamenti képviselőjétől. Az esetről beszámoló Új Szó szerint Richard Dírer, aki az egyik legismertebb műsorvezető Szlovákiában, még azt is hozzátette, hogy a műsor és Gyimesi beinvitálása alkalmából

a melegségét jelképező pólót vett fel.

Majd arról beszélt, nagyon örülne, ha a meleg közösséget, aminek ő is tagja, valahogyan segítené a szlovák kormány.

Az OL’aNO ugyanis a szlovák koránykoalíció legnagyobb tagja, Gyimesi György javaslata miatt pedig már koalíciós vita is kerekedett. A magyar képviselő reagálásában azt mondta, nincs gondja a melegekkel, de nem szeretné, ha a középületekre bárki is kifüggeszthetné a szivárványos zászlót.

A szexuális kisebbségek tagjait valóban segíteni kellene

például azzal, hogy az azonos nemű pároknak lehetővé tegyék, hogy örökölhessenek az élettársuk után, vagy betekinthessenek a párjuk egészségügyi dokumentációjába.

Gyimesi György szerint azonban a szexuális kisebbségek jogai a nő és a férfi házasságára épülő családmodellt ellenzik, ezért lép fel a szimbólumaikal szemben – írta az Új Szó.

NYITÓKÉP: Youtube

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek