Több mint 40 év után került elő egy nő, csecsemőként tűnt el Texasban

Szerző: Cserdi Dóra
2022.06.12. 09:55

A szüleit feltehetően egy houstoni erdőben gyilkolták meg.

Több mint 40 év után került elő egy nő, csecsemőként tűnt el Texasban

Több mint 40 éve brutális gyilkosság történt Texasban. A helyi rendőrség két holttestre bukkant egy houstoni erdőben, a férfi és nő kilétére viszont csak évtizedekkel később, 2021-ben derült fény.

Az áldozatok, Tina Gail Linn Clouse és Harold Dean Clouse Jr. nem sokkal azelőtt költöztek Floridából Texasba, hogy meggyilkolták őket – írja a BBC. Mint a nyomozás során kiderült,

a fiatal párnak egy kislánya is született, a gyereket viszont nem találták meg a szülőkkel.

A hatóságoknak csak nemrég sikerült azonosítani a most 42 éves nőt, a rendőrség pedig kedden kereste fel. Az asszony jelenleg Oklahomában él, öt gyermek édesanyja, és szeretné felvenni a kapcsolatot a vérszerinti családjával. További részleteket viszont a magánélete védelmében nem árultak el a kilétéről.

Az eltűnt gyereket felnevelő szülőket semmivel nem gyanúsítja a rendőrség. Mint közölték, több jel utal arra, hogy

egy titokzatos vallási szekta lehet felelős a gyilkosságokért.

A kislányt két mezítlábas nő vitte egy arizonai templomba az eltűnése után. Az asszonyok fehér köntöst viseltek és egy nomád vallási csoport tagjaként azonosították magukat.

Az ügyészség szerint egy magát Susan nővérnek nevező nő az áldozatok családjával is felvette a kapcsolatot 1980 és 1981 között, mondván, a pár csatlakozott a csoportjukhoz, és lemondtak minden vagyonukról a szekta javára. Clouse-ék autója is a birtokukban volt. A csoport tagjai feltehetően az Egyesült Államok délnyugati részén utazgattak az 1980-as években. Mint az ügyészség közölte, a csoport három tagját őrizetbe vette a rendőrség. 

NYITÓKÉP: CNN, képernyőfotó

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek