Üres a kassza Győrben, már szeptember előtt gondot okozhat a dolgozók kifizetése

Szerző: Kósa András
2022.06.07. 21:05

Laptársunk az Ugytudjuk.hu szerint drasztikus intézkedések várhatók az egyik leggazdagabb magyar városban a kormány intézkedései miatt.

Üres a kassza Győrben, már szeptember előtt gondot okozhat a dolgozók kifizetése

Érdekes szöveggel rakott ki posztot Dézsi Csaba András polgármester arról, hogy összehívta egyeztetésre a város összes cégvezetőjét, vette észre laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

„Szakmai egyeztetés a városházán! Összehívtam Győr város cégeit, a győri polgárok mindennapi életét is befolyásoló döntésekre lesz szükség!”

– írta eredetileg a polgármester. Aztán pár órával később kicsit finomított a szövegen:

„Szakmai egyeztetés a Városházán! Összehívtam Győr város cégeit, számba vettük az eddig bevezetett takarékossági intézkedéseket. Kértem, hogy dolgozzanak ki alternatívákat a várható további közműdíj-emelkedések kompenzálására, hogy megőrizzük a város gazdasági egyensúlyát.”

A második szövegből feltűnően kimaradt

„a győri polgárok mindennapi életét is befolyásoló döntésekre lesz szükség”

– kitétel, pedig információik szerint ez nem is kicsit igaz:

drasztikus megoldásokra van szükség, mert a költségvetés katasztrofális helyzetben van.

Arról eddig is szóltak a háttérben információk, hogy az idei győri költségvetés nem a legerősebb: a Borkai-érából maradt tartalékokat – amelyek Dézsi polgármester állításai ellenére nagyon is léteztek – a város az elmúlt két évben felélte, az idei adóbevételek pedig elmaradtak a várttól.

Mindehhez hozzájön a tavaly év végén

elfuserált gázszerződés

– amely az egész országban csak náluk vezetett szerződésbontáshoz –, illetve az átlagosan emelkedő rezsiárak.

A rezsidíj-növekedéstől eddig megvédte a várost az, hogy rezsicsökkentés az önkormányzatokra is vonatkozott, azonban kiderült, hogy ezt kivezeti a kormány – mint arról hétvégén a hvg.hu beszámolt.

A győri városházán állítólag eddig is erős küzdelem folyt, hogy hogyan tömjék be a költségvetés réseit a városban, amelyet egyébként az országban az egyik legtehetősebbnek tartanak.

A lap úgy értesült, hogy a városvezetés többször is végigkilincselte a budapesti minisztériumokat megoldásért, de csak azt a tippet kapták, mint korábban: vegyenek fel hitelt.

A helyzet állítólag annyira rossz, hogy a költségvetésben előirányzott összegek

a pletykákkal ellentétben szeptemberig sem elegek.

A június 7-i megbeszélésen – értesüléseik szerint – olyan konkrét és drasztikus költségcsökkentő intézkedésekről volt szó, mint a győri önkormányzati cégek alá tartozó egyes intézmények, szolgáltató egységek bezárása, mert már szeptember előtt gondot okozhat a városi dolgozók megfelelő kifizetése.

A részletekkel még a héten jelentkeznek.

NYITÓKÉP: Dézsi Csaba András egyeztet, FOTÓ: Dézsi Csaba András Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek