Playboy címlaplánnyal a soraikban harcolnak mostantól a nemzetért a szlovák nacionalisták

Szerző: Kósa András
2022.06.02. 14:19

Pavol Slota szerint a komáromi illetőségű Jana Jányová a sport népszerűsítésében lehet hasznára pártjának.

Playboy címlaplánnyal a soraikban harcolnak mostantól a nemzetért a szlovák nacionalisták

A Playboy szlovák kiadásának címlapján szerepelt meztelenül Jana Jányová, aki most Donov-NS nevű szlovák nacionalista párt tagja lett – írta a Topky.sk szlovák hírportálra hivatkozva a Paraméter.sk.

A felvidéki magyar hírportál szerint a párt vezetője, Pavol Slota (aki Ján Slota szélsőségesen nacionalista, magyarellenes politikus fia) megerősítette, hogy Jana Jányová szerepelt Árkyová néven a Playboy címlapján 2007-ben, de szerinte ebben nincs semmi kivetnivaló.

„Akkor 19 éves volt, és aktívan foglalkozott a sporttal, konkrétan a röplabdával, részben pedig a modellkedéssel is, aminek keretében egyszeri alkalomként elfogadta az említett magazin felkérését. Biztosan nem állt szándékában ebbe az irányba vezeti a professzionális karrierjét”

– idézte a Paraméter Pavol Slotát. A fiatal politikus szerinte a sport népszerűsítésében lehet pártja segítségére.

A Topky.sk szerint egyébként Jana Jányová jelenleg egy ügyvédi irodában és egy PR-ügynökségnél dolgozik, férjhez ment és egy kisgyermek édesanyja.

Egyáltalán nem példanélküli egyébként, hogy sportolók meztelenül állnak modellt férfimagazinoknak, majd később konzervatív politikusok lesznek. Magyarországon Szabó Tünde, a most leköszönt Orbán-kormány sportért felelős államtitkára is volt már Playboy címlaplány.

NYITÓKÉP: Jana Jányová Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek