Varga-Damm Andrea már 2019-ben attól féltette Jakab Pétert, hogy le fogják amortizálni

Szerző: Aradi Péter
2022.06.01. 10:30

Aztán tessék, most mindenki megnézheti, mi történt.

Varga-Damm Andrea már 2019-ben attól féltette Jakab Pétert, hogy le fogják amortizálni

A Jobbikból 2020-ban kilépett politikus, aki egyébként Reformerekként indított később pártot, a Facebookon megosztott egy szöveget, ami állítólag egy 2019-es, Jakab Péternek címzett levele, és amiben arról ír, hogy nem támogatja az elnökké választását, mert félti őt a többi ármánykodó politikustól és a kiégéstől.

„Sajnálom, hogy minden bejött, amit akkor várható jövőként jósoltam” – fűzte még hozzá a levélhez, amiből egyébként szinte lehetetlen szemezgetni, annyi kiváló mondat van benne. Aki mégsem szeretné végigolvasni az egészet, annak megpróbáljuk kigyűjteni a legerősebbeket.

Az apropót természetesen az adja, hogy a Jobbik politikusai

a közösségi médiában estek egymásnak.

Jakab a Facebookon jelentette be, nemcsak a párt etikai bizottságánál kezdeményezte helyettese, egyben az elmúlt hónapokban a legstabilabb szövetségesének számító Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a pártból, de egyúttal feljelenti hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt is.

Ezután Varga Zoltán Péter, Dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselője döntött úgy, hogy megosztja,

etikai vizsgálatot kezdeményez Jakab ellen,

mert az elnök bejelentése szerinte sértette a párt alapszabályát.

Varga-Damm azzal kezdi a levelet, hogy szerinte Jakab tehetsége megkérdőjelezhetetlen, azonban úgy látja, akik arra biztatták, hogy vállalja az elnökséget, azok valójában csak kiszeretnék használni.

„Azzal, ha most Téged erőltetnek elnöknek egy olyan helyzetben, amikor a béna elnökség ide züllesztette a pártot, s megteremtette ezt a rossz eredményt a választáson, kiégetnek. Kiégetnek azelőtt, hogy eléd érkezne az optimális időpontban ez a feladat” – írja Varga-Damm.

„Egy elképesztően önző közeg vesz bennünket körül, s amikor az érdekeik úgy kívánják, a legbűbájosabb módon képesek motiválni bárkit. De csak addig, amíg a cél megvalósul. Én mindenkinek elmondtam, aki beavatott abba, hogy Téged szeretne most elnöknek, én ezt nem patronálom,

mert idő előtt leamortizálnak”

– magyarázza a dolgot.

„Ha most elfogadható eredményünk lett volna [a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik még 19 százalékot szerzett, ehhez képes egy évvel később, az európai parlamenti választáson alig több mint 6 százalékot ért el], s jövő májusban lenne tisztújítás, magam kezdeményeztem volna, hogy indulj elnöknek, mert egy kedvező hátország mögötted a párt és népszerűsége. Most azonban mindazok, akik hibát, hibára halmoztak,

nem vállalják a felelősséget, előre menekülnek, s csak a saját hosszútávú pozíciójuk megmaradása érdekében tesznek bármit.”

A Jobbik egyébként, mint írtuk, elég súlyos problémákkal néz szembe, miután április 3-i országgyűlési választáson történelmi vereséget szenvedett az ellenzék: a pártok egy része és az elemzők is őket teszik felelőssé az összefogott ellenzék váratlanul csúfos bukásáért, mindezt ráadásul egy hatalmas botrány követett a tisztújító kongresszus. A szintén jobbikos Szilágyi György élettársa azzal vádolja Földi Mátét, hogy

meg akarta erőszakolni egy pártrendezvényen.

NYITÓKÉP: Aradi Péter / Azonnali

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek