Egy videó szerint az oroszok oldalán harcoló csecsenek már Szeverodonyeck központjában sétálgatnak zavartalanul

Szerző: Kósa András
2022.05.31. 12:30

Harcnak nyoma sincs a felvételeken, ami arra utalhat, a frontvonal valahol jóval távolabb húzódik.

Egy videó szerint az oroszok oldalán harcoló csecsenek már Szeverodonyeck központjában sétálgatnak zavartalanul

Nagyon úgy tűnik, hogy az orosz csapatok elfoglalták a stratégiai fontosságú luhanszki várost, Szeverodonyecket, vagy legalábbis annak jelentős részét. Egy most megjelent videón az oroszok oldalán harcoló csecsenek sétálgatnak a város központjában, több középületet is bemutatnak és eltávolítanak egy ukrán zászlót is az egyik homlokzatáról.

Bármilyen egyéb katonai jelenlétnek nyomát sem látni, szinte irreálisan nyugodtnak tűnik a jórészt kihalt település, ami arra utalhat, hogy a front már valahol jóval arrébb húzódik. Szeverodonyeck jelentőségét többek között az adja, hogy Luhanszk 2014-es orosz elfoglalása után ez a város lett a Luhanszki terület ukrán közigazgatási központja.

A város elfoglalása azt jelentené, hogy az orosz hadsereg nagy lépést tett egész Luhanszk elfoglalása felé. A 444.hu közben arról írt, hogy egy francia újságíró is életét vesztette a városnál folyó harcokban.

NYITÓKÉP: Igor606, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek