Világhírű magazin magyar kiadása szűnik meg

Szerző: Kósa András
2022.05.27. 08:23

Júniusban a BBC History utolsó magyar kiadású számát vehetik kézbe az érdeklődők.

Világhírű magazin magyar kiadása szűnik meg

Megszűnik a világ egyik legrangosabb történelmi magazinjának magyar kiadása – írta a Média1 szakportál. A BBC History szerkesztősége a lap júniusi számában közölte az olvasókkal, hogy ez az utolsó példány.

„A kiadás költségeinek nagymértékű emelkedését a közelmúltbeli áremelés sem tudta ellensúlyozni. A veszteségek miatt a kiadónk arra kényszerült, hogy befejezze a lap kiadását”

– írták.

A BBC History magyar kiadása 2011-be indult el havilapként, azóta 135 lapszámot publikálva, ezen felül rendszeresen jelentek meg különkiadások is. A lapban nem csak az eredeti BBC History cikkeinek (ezeket jellemzően világhírű történészek jegyezték) magyar fordítását, hanem a legnevesebb magyar szakemberek cikkeit is közölték, minden alkalommal számos magyar vonatkozású írással.

A mostani számban például az ókori Pannóniáról, vagy éppen a gulyáskommunizmus gasztronómiájáról is olvashatunk.

Az elmúlt hetekben számos jele mutatkozott annak, hogy a nyomtatott lapok piaca – elsősorban a papír árának emelkedése miatt –

nagyon komoly válságba került Magyarországon.

Közvetlenül a választások után – mint elsőként megírtuk – megszűnt a világhírű futball magazin, a Four Four Two magyar kiadása, majd májusban a 168 óra kiadója jelentette be, hogy

a nyomatatott lap minden munkatársát elbocsájtja,

és csak külsősöktől megrendelt cikkeket közölnek majd.

A legfrissebb hírek szerint pedig nagyarányú létszámleépítés zajlik a kormánypárti médiaholding, a Mediaworks megyei napilapjainál is.

NYITÓKÉP: Az utolsó lapszám címlapja, fotó: BBC History Facebook 

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek