Legendás szovjet helikopterrel támogatja Csehország Ukrajnát

Szerző: Kósa András
2022.05.26. 18:45

Csehország és Szlovákia nem csak nehézfegyvereket ad Ukrajnának, de az ukrán hadsereg háborúban megsérült járműveinek javítását is vállalja.

Legendás szovjet helikopterrel támogatja Csehország Ukrajnát

Csendben Ukrajna legaktívabb támogató államaivá vált Csehország és Szlovákia. V4-es szövetségeseink – Lengyelországhoz hasonlóan – már eddig is számos nehézfegyvert, elsősorban T-72-es harckocsikat vagy páncélozott csapatszállító járműveket küldtek Ukrajnába.

A két ország most a Wall Street Journal szerint bejelentette, hogy a jövőben kész a háborúban

megsérült, vagy elromlott ukrán harci járművek javítását is vállalni.

Ez mindenképpen új szintje a támogatásnak. Csehország ezen felül még rendszerben tartott – a CZDEFENCE cseh védelmi szaklap szerint összesen 16 darab – Mi-24-es támadó harci helikopterét is felajánlotta.

A MI-24-est még a magyar honvédség is használja – bár már mi sem sokáig – és nem csak jellegzetes külsejével, de nagyon jó manőverezőképességével is legendásnak számított a szovjet hadiiparban.

Alább egy videó arról, hogy azért ma már távolról sem sérthetetlen persze.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek