Barátnőjével együtt eltűnt az a volt kolozsvári egyetemi tanár, aki két éve brutálisan bántalmazta korábbi partnerét

Szerző: Kósa András
2022.05.24. 11:02

A rendőrség egy harminc éves nőt keres.

Barátnőjével együtt eltűnt az a volt kolozsvári egyetemi tanár, aki két éve brutálisan bántalmazta korábbi partnerét

Egy kolozsvári magyar, 30 éves nőt keres a rendőrség Romániában, az illető szombat este nem adott életjelet magáról – írja a Ziar de Cluj. 

A lap úgy tudja, hogy a nő azzal a Boné Ferenc volt egyetemi tanárral együtt tűnt el, akivel kapcsolatban két éve megjelentek a hírek, hogy brutálisan bántalmazta volt barátnőjét az utcán. 

A rendőrségnek hétfő reggel tettek bejelentést a nő ismerősei, miután egy napig nem érték el, és a munkahelyén sem jelentkezett.

A rendőrség szóvivőjétől az Azonnali megtudta, hogy hétfőn behatoltak mind a nő, mind a férfi lakására. Hétfőn Molnár Beáta telefonja nem volt elérhető, de Boné Ferencé még kicsöngött, további részleteket arra vonatkozóan, hogy megpróbálták-e már a telefonokat lokalizálni, nem közöltek.

Bonét tavaly, miután volt élettársa és több más nő is arról vallott, hogy a férfi bántalmazta őket, a kolozsvári bíróság büntetlen előéletére való tekintette 90 nap közmunkára ítélte, és kötelezte, hogy pszichológiai tanácsadáson vegyen részt. Az ügy részleteiről érdemes elolvasni az Átlátszó tudósítását

A bántalmazást követőn a Sapientia Erdélyi Magyar Tudmányegyetem menesztette állásából Bonét, és óráinak egy részét a most eltűnt Molnár Beáta vette át doktoranduszként. Úgy tudni, Boné és Molnár az elmúlt időszakban közel kerültek egymáshoz, gyakran mutatkoztak együtt.

A pár szombat délben indult el kirándulni a Kolozs megyei Rekiceli-vízeséshez, a rendőrség a lakosság segítségét kérte.

NYITÓKÉP: PXHERE

 

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek