Nyitva hagyott mobil WC-k miatt huzakodnak Karácsony Gergellyel az oltástagadók

Szerző: Kósa András
2022.05.23. 15:44

„Kellék”, vagy „felépítmény” egy tüntetés helyszínén egy mobil WC? És miért fontos, hogy nyitva van-e az ajtaja? Még a Kúria is állást foglalt ebben a nagyon fontos ügyben.

Nyitva hagyott mobil WC-k miatt huzakodnak Karácsony Gergellyel az oltástagadók

Ha a kedves olvasó nem is tudja, de ezekben a percekben is zajlik Budapesten az I. kerületi Sárkányréten, a „Korona Igazsága Párt-Független Nemzeti Hír és Médiaoldal” (sic!) szervezésében a koronavírus elleni oltások miatt tiltakoznak. (A honlapon egyébként a leglaposabb szélsőjobbos konspirációs közhelyeket lehet megtalálni a „világkormányról”, és a többiekről.)

A jelek szerint – bár a folyamatos demonstrációt a rendőrség engedélyezte – a tüntetők nem jönnek ki túl jól a Főpolgármesteri Hivatallal, főleg, hogy a hétvégén „küldönc útján” kaptak egy határozatot, ami szerint a folyamatos jelenléthez szükséges sátrak és mobil WC-k nem

a demonstráció „kellékeinek”, hanem önálló „felépítményeknek” minősülnek,

ily módon pedig nem engedélyezettek, vagyis eltávolítandók a helyszínről.

Az oldalon megjelent nyílt levél szerint Karácsony Gergely hivatala a Kúria egyik döntésére hivatkozott, ami még arra is kitér, hogy a zárható ajtajú mobil toalett aztán különösen nem kellék, hanem felépítmény.

Nyitott ajtóval ugyanis csak „kellék” lenne. A szervezők ezután több jogszabályt idézve próbálják bebizonyítani a főpolgármesternek, hogy egy nem a földhöz rögzített WC az nem felépítmény, csak kellék, majd – egyébként teljesen jogosan megítélésünk szerint – kifejezik azon óhajukat, hogy

a folyamatos demonstráció idején a továbbiakban se kelljen nyitott ajtóval használniuk a mobil WC-t.

Még azt is felpanaszolják – mi több: fényképpel bizonyítják – Karácsony Gergelynek, hogy a hétvégén a helyszínen egy társaság szülinap bulit tartott, amihez egy sátrat is felállítottak, de az egyáltalán nem érdekelte a közterület fenntartókat, csak az ő sátraik és mobilvécéik. Izgatottan várjuk az újabb fejleményeket.

NYITÓKÉP: Ön szerint kellék, vagy felépítmény? Fotó: David Shankbone, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek