A Fidesz, a Mi Hazánk és független jelöltek között választhatnak majd a szavazók az egri időközin, az ellenzéki összefogás el sem indul

Szerző: Kósa András
2022.05.22. 11:34

Vermes Ádám a Jobbik és a DK közös jelöltje lett volna, de szombaton bejelentette visszalépését – írja laptársunk, az Egri Ügyek.

A Fidesz, a Mi Hazánk és független jelöltek között választhatnak majd a szavazók az egri időközin, az ellenzéki összefogás el sem indul

Időközi választást tartanak Egerben, mert Berecz Mátyás, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult (és kapott ki) az országgyűlési választásokon, még márciusban lemondott az önkormányzati képviselőségtől. A választásra június 26-án kerül sor az egri 7. választókörzetben.

A mezőny jelenleg úgy néz ki, hogy két független indulót (Román Dánielt és Oravecz János Tamást) vettek eddig nyilvántartásba, mellettük a szintén függetlenként induló, az Egri Ügyek szerint Mirkóczki Ádám polgármester által támogatott Farkas Richárd is összeszedte az aláírásokat már, és a szintén független Bodnár Pálnak van már erre esélye.

Vermes Ádám a Jobbik és a DK jelöltje – akinek indítása körülményei sem voltak egyértelműek – szombaton, facebook bejegyzésben jelentette be visszalépését.

Folytatódik tehát az országos trend, az áprilisi választásokon megvert ellenzék továbbra sem képes alternatívát felmutatni - írta az Egri Ügyek.

Így a pártok tekintetében maradt Bábel Ildikó a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Orosz Lászlóné a Fidesz-KDNP jelöltje, és az Egri Ügyek információi szerint a Megoldás Mozgalom is szeretne jelöltet állítani.

NYITÓKÉP: Eger.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek